Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2389 kcal
Bílkoviny 250 g
Sacharidy 73 g
Tuky 154 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud si vaše rodina potrpí na klasickou sekanou, vsaďte na tento recept! 

Související recepty

Suroviny

základ zalitý světlým pivem, s mrkví, řapíkatým celerem
housky
s mlékem
hovězí maso mleté 500 g
vepřové maso mleté 500 g
vejce 2 ks
velká
česnek 2 stroužky
drcený
worcesterská omáčka 1 PL
petrželka hrst
nasekaná
majoránka (čerstvá) 2 PL
čerstvě nasekané nebo 2 lžičky sušené majoránky
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
anglická slanina 150 g

1 Připravte cibulový základ a namočte housku podle postupu zde. Předehřejte troubu na 190 °C. 

2 Do mísy k základu a namočené housce přidejte mleté maso, vejce, česnek, worcester, petrželku, majoránku a osolte (asi 2 zarovnané lžičky) a opepřete. Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.

3 Na plechu vyloženém pečicím papírem zformujte šišku sekané o velikosti zhruba 25x10 cm. Poklaďte plátky slaniny a pečte 45–55 minut dozlatova.

4 Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit