Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klasická sekaná
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2690 kcal
Bílkoviny 261 g
Sacharidy 119 g
Tuky 157 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud si vaše rodina potrpí na klasickou sekanou, vsaďte na tento recept! 

Související recepty

Suroviny

základ zalitý světlým pivem, s mrkví, řapíkatým celerem
housky 1 ks
s mlékem
vejce 2 ks
velká
česnek 3 stroužky
drcený
worcesterská omáčka 1 PL
petrželka 1 hrst
nasekaná
majoránka (čerstvá) 2 PL
nasekaná nebo 2 lžičky sušené
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Připravte cibulový základ a namočte housku podle postupu. Předehřejte troubu na 190 °C.

2

Do mísy k základu a namočené housce přidejte mleté maso, vejce, česnek, worcester, petrželku, majoránku a osolte (asi 2 zarovnané lžičky) a opepřete. Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.

3

Na plechu vyloženém pečicím papírem zformujte šišku sekané o velikosti zhruba 25x10 cm. Poklaďte plátky slaniny a pečte 45–55 minut dozlatova.

4

Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín