Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klasika

Pokud si vaše rodina potrpí na klasickou sekanou, vsaďte na tento recept! 

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT55M
Pečení 0:55
Maso

Ingredience

Příprava jídla

1 Připravte cibulový základ a namočte housku podle postupu zde. Předehřejte troubu na 190 °C. 

2 Do mísy k základu a namočené housce přidejte mleté maso, vejce, česnek, worcester, petrželku, majoránku a osolte (asi 2 zarovnané lžičky) a opepřete. Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.

3 Na plechu vyloženém pečicím papírem zformujte šišku sekané o velikosti zhruba 25x10 cm. Poklaďte plátky slaniny a pečte 45–55 minut dozlatova.

4 Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základ na sekanou

Telecí s parmazánem

Vepřová s houbami

Krůtí s chorizem

REKLAMA

Přidat komentář