Pokud si vaše rodina potrpí na klasickou sekanou, vsaďte na tento recept!
Suroviny
základ zalitý světlým pivem, s mrkví, řapíkatým celerem
housky
1
ks
s mlékem
hovězí maso mleté
500
g
vepřové maso mleté
500
g
vejce
2
ks
velká
česnek
3
stroužky
drcený
worcesterská omáčka
1
PL
petrželka
1
hrst
nasekaná
majoránka (čerstvá)
2
PL
nasekaná nebo 2 lžičky sušené
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
anglická slanina
150
g
1 Připravte cibulový základ a namočte housku podle postupu. Předehřejte troubu na 190 °C.
2 Do mísy k základu a namočené housce přidejte mleté maso, vejce, česnek, worcester, petrželku, majoránku a osolte (asi 2 zarovnané lžičky) a opepřete. Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.
3 Na plechu vyloženém pečicím papírem zformujte šišku sekané o velikosti zhruba 25x10 cm. Poklaďte plátky slaniny a pečte 45–55 minut dozlatova.
4 Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.