Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
0,0 (0x)
16. 11. 2018
Masové a rybí špízky s arašídovou omáčkou & omáčkou yakitori


Snadné
< 60 min
0,0 (0x)

Satay – nebo také sate – jsou malé špízky s grilovaným masem. Nejčastěji se k nim podává arašídová omáčka, Zdeněk Křížek ale přidal i skvělou omáčku yakitori, která dobře ladí k rybám. Pokud čekáte hosty, naložte maso a rozpalte gril nebo alespoň pánev. Tyhle špízky budou zlatý hřeb večera!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2–4 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2–4 osoby

Na lososové špízy

Na hovězí špízy

Na kuřecí tandoori špízy

Dále na tandoori špízy

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1920 kcal
  • Bílkoviny 98 g
  • Sacharidy 149 g
  • Tuky 99 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

0,0/5

Hodnocení receptu

0,0/5
(0 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2017/11

Listopadové číslo Apetitu vám pomůže hravě překonat pošmournost podzimu. Celé jsme ho totiž pojali jako návod, jak si listopad zamilovat – a věřte nebo ne, s našimi recepty to bude hračka! Právě proto, že předposlední měsíc v roce je v naší zeměpisné šířce šedivý, sychravý a smutný, rozhodli jsme se aspoň na chvíli přenést do Asie a vychutnat si všechny chutě, vůně a hlavně barvy, které tamní kuchyně nabízí. Můžete si tak s námi odskočit do Vietnamu, Thajska i Koreje. Čekají vás nejbarevnější recepty od Kamily Kamu Rundusové, opulentní indická hostina, dezerty plné exotických surovin či speciality z kuchyně šéfkuchaře Zdeňka Křížka. Nechybí ovšem ani recepty z oblíbené dýně či poctivé kachní hody. S novým Apetitem si letošní listopad opravdu užijete! Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Ochutnejte jemné a podmanivé ořechové omáčky

Oříšky s oblibou mlsáme jen tak samotné nebo opražené. Skvěle se také hodí do dezertů a sladkých jídel. Už jste je ale někdy zkoušeli v omáčce skvěle doplňující chuť masa i čerstvé zeleniny? Přinášíme vám řadu receptů na ořechové omáčky, které jsou nejen chutné, ale také nabité řadou zdraví prospěšných látek.