0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pošírovaná pražma s hlívou, pak čoi a zázvorovým glazé

prazma
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pošírovaná pražma s hlívou, pak čoi a zázvorovým glazé

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1698 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 97 g
Tuky 79 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá a velmi efektní úprava ryby doplněná skvělou omáčku. Tohle je lehký asijský oběd par excellence!

Suroviny

pražma 4 ks
1ks cca 300-400g, očištěné, vyfiletované
banánový list nemusí být
jarní cibulka 4 ks
na špalíčky
pak čoi 2 ks
větší
Na zázvorové glazé
zázvor (čerstvý) 10 g
oloupaný a nakrájený na větší kousky
sójová omáčka 150 ml
škrob 1 PL
Na dokončení
zázvor (čerstvý) 20 g
oloupaný
chilli paprička 1 ks
sladká
jarní cibulka 2 ks
2 ks
hlíva královská
rostlinný olej
na opékání hlívy
olivový olej chilli
na zakápnutí
Na restovanou rýži
jarní cibulka 1 svazek
bílá a zelená část zvlášť
rostlinný olej 1 PL
zázvor (čerstvý) 1 PL
najemno nakrájený
4 PL
houby šiitake

Postup

1

NA ZÁZVOROVÉ GLAZÉ Do menšího hrnce dejte zázvor a krátce ho nasucho opečte. Přilijte rýžové víno, sójovou omáčku, 100 ml vody a nechte zvolna vařit asi 40 minut. Solamyl dejte do mističky a přimíchejte trošku vody tak, aby vznikla řidší kaše. Vmíchejte do glazé a odstavte. Přeceďte nebo vylovte kusy závoru.

2

NA RÝŽI Zblanšírujte zelené natě z jarní cibulky a ihned je zchlaďte v ledové vodě. Potom je rozmixujte na jemné pyré a nechte ho vykapat přes plátýnko. Ve woku rozpalte olej, přidejte zázvor, houby a jemně nakrájenou bílou část jarních cibulek a zhruba 3–5 minut opékejte. Přidejte uvařenou jasmínovou rýži a dochuťte sójovou a ústřicovou omáčkou. Před servírováním do rýže vmíchejte pyré z jarní cibulky.

3

Do pařáčku rozprostřete banánové listy a na ně rozložte špalíky jarní cibulky a na ně pražmy. Napařovák přiklopte a dejte nad páru. Ryby takto napařujte nad vodní lázní 13 minut. Po 7 minutách přidejte zelí pak čoi.

4

NA DOKONČENÍ Nakrájejte zázvor a chilli papričky najemno, jarní cibulky na tenké nudličky. Hlívu nakrájejte na čtvrtiny a opečte na pánvi nebo ogrilujte.

5

Napařená zelíčka pak čoi rozčtvrťte. Ryby vyjměte z pařáčku, špalíčky cibulek vyhoďte a ryby vložte na talíře. Přidejte po dvou čtvrtkách pak čoi a hlívy a vše posypte zázvorem, chilli a cibulkou. Na závěr přelijte glazé, chilli olejem a podávejte s restovanou jasmínovou rýží.

NĚCO NAVÍC
Pokud koupíte celé pražmy, očistěte je, odřízněte jim hlavu a vyřízněte páteř tak, aby filety zůstaly spojené s ocasní ploutví. Tak vám ryba bude pěkně držet a nebude se kroutit. Pokud chcete, aby vám glazé zbylo i jako omáčka k rýži, zdvojnásobte množství.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč