Salát gado gado s arašídovým dipem

Salát gado gado s arašídovým dipem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2436 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 129 g
Tuky 145 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestrý salát s arašídovou omáčkou vás bleskově přenese do exotické Asie.

Související recepty

Suroviny

pak čoi (čínské zelí) 4 ks
spařené
pekingské zelí 12 ks
marinované kousky
4 PL
sojové klíčky spařené
mrkev 4 PL
nakrájená na nudličky
fazolky zelené 4 PL
spařené
okurka 4 PL
marinovaná
4 PL
listový špenát spařený
4 PL
pasta sambal badjak
4 ks
krevetové chipsy
tofu 4 PL
čínské, nakrájené na kostičky, opečené
křepelčí vejce 8 ks
uvařené natvrdo
jarní cibulka 4 PL
na nudličky krájená
chilli paprička 2 ks
nakrájená na nudličky
výhonky ze sladkého hrášku
Na arašídovou omáčku
arašídy 5 PL
nasekané, nesolené
kari pasta 1 PL
červená
palmový cukr 50 g
2
kaffirová limeta
rybí omáčka 1 PL
kokosové mléko 500 ml

1 Arašídy na omáčku orestujte nasucho na pánvi. Přidejte červenou kari pastu, palmový cukr a kaffirové lisy. Vše důkladně opečte, poté přilijte rybí omáčku a kokosové mléko. Vařte na mírném plameni asi 40 minut, v případě potřeby přilijte vodu. Provařenou omáčku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

2 Zeleninu rozdělte do misek (pak čoi lehce zauzlujte), z pasty sambal badjak vytvarujte lžící nok a do každé misky dejte jeden. Do každého z nich pak jemně zapíchněte krevetový chips. Do misek
rozdělte opečené tofu a rozpůlená křepelčí vajíčka. Arašídovou omáčku prohřejte a přelijte každému do mističky, aby si v ní mohl namáčet kousky zeleniny.

NĚCO NAVÍC
Marinované zelí můžete koupit v asijských prodejnách nebo si ho naložte sami, stejně jako marinovanou okurku. Nálev připravíte z 250 ml rýžového octa Mitzukan, 150 ml vína Mirin, 150 ml vody a 3 lžic krupicového cukru. Zelí stačí nakrájet na kusy, okurku je třeba předem oloupat, zbavit semínek a nakrájet na tenké plátky. Marinujte 24 hodin. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit