Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát gado gado s arašídovým dipem
Salát gado gado s arašídovým dipem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát gado gado s arašídovým dipem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4779 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 421 g
Tuky 265 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestrý salát s arašídovou omáčkou vás bleskově přenese do exotické Asie.

Suroviny

pak čoi 4 ks
spařené
marinované kousky (viz Něco navíc)
sójové výhonky 4 PL
spařené
mrkev 4 PL
nakrájená na nudličky
fazolky zelené 4 PL
spařené
marinovaná (viz Něco navíc)
spařený
sambal badjak 4 PL
krevetové chipsy 4 ks
tofu 4 PL
čínské, nakrájené na kostičky, opečené
uvařené natvrdo
jarní cibulka 4 PL
na nudličky krájená
nakrájená na nudličky
hráškové výhonky
ze sladkého hrášku
Na arašídovou omáčku
nasekané, nesolené
červená
palmový cukr 50 g
listy kafirové limety 2 listy
rybí omáčka 1 PL

Postup

1

Arašídy na omáčku orestujte nasucho na pánvi. Přidejte červenou kari pastu, palmový cukr a kaffirové lisy. Vše důkladně opečte, poté přilijte rybí omáčku a kokosové mléko. Vařte na mírném plameni asi 40 minut, v případě potřeby přilijte vodu. Provařenou omáčku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

2

Zeleninu rozdělte do misek (pak čoi lehce zauzlujte), z pasty sambal badjak vytvarujte lžící nok a do každé misky dejte jeden. Do každého z nich pak jemně zapíchněte krevetový chips. Do misek
rozdělte opečené tofu a rozpůlená křepelčí vajíčka. Arašídovou omáčku prohřejte a přelijte každému do mističky, aby si v ní mohl namáčet kousky zeleniny.

NĚCO NAVÍC
Marinované zelí můžete koupit v asijských prodejnách nebo si ho naložte sami, stejně jako marinovanou okurku. Nálev připravíte z 250 ml rýžového octa Mitzukan, 150 ml vína Mirin, 150 ml vody a 3 lžic krupicového cukru. Zelí stačí nakrájet na kusy, okurku je třeba předem oloupat, zbavit semínek a nakrájet na tenké plátky. Marinujte 24 hodin.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín