Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát gado gado s arašídovým dipem
Salát gado gado s arašídovým dipem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát gado gado s arašídovým dipem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4779 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 421 g
Tuky 265 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestrý salát s arašídovou omáčkou vás bleskově přenese do exotické Asie.

Suroviny

pak čoi 4 ks
spařené
marinované kousky (viz Něco navíc)
sójové výhonky 4 PL
spařené
mrkev 4 PL
nakrájená na nudličky
fazolky zelené 4 PL
spařené
marinovaná (viz Něco navíc)
spařený
sambal badjak 4 PL
krevetové chipsy 4 ks
tofu 4 PL
čínské, nakrájené na kostičky, opečené
uvařené natvrdo
jarní cibulka 4 PL
na nudličky krájená
nakrájená na nudličky
hráškové výhonky
ze sladkého hrášku
Na arašídovou omáčku
nasekané, nesolené
červená
palmový cukr 50 g
listy kafirové limety 2 listy
rybí omáčka 1 PL

Postup

1

Arašídy na omáčku orestujte nasucho na pánvi. Přidejte červenou kari pastu, palmový cukr a kaffirové lisy. Vše důkladně opečte, poté přilijte rybí omáčku a kokosové mléko. Vařte na mírném plameni asi 40 minut, v případě potřeby přilijte vodu. Provařenou omáčku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

2

Zeleninu rozdělte do misek (pak čoi lehce zauzlujte), z pasty sambal badjak vytvarujte lžící nok a do každé misky dejte jeden. Do každého z nich pak jemně zapíchněte krevetový chips. Do misek
rozdělte opečené tofu a rozpůlená křepelčí vajíčka. Arašídovou omáčku prohřejte a přelijte každému do mističky, aby si v ní mohl namáčet kousky zeleniny.

NĚCO NAVÍC
Marinované zelí můžete koupit v asijských prodejnách nebo si ho naložte sami, stejně jako marinovanou okurku. Nálev připravíte z 250 ml rýžového octa Mitzukan, 150 ml vína Mirin, 150 ml vody a 3 lžic krupicového cukru. Zelí stačí nakrájet na kusy, okurku je třeba předem oloupat, zbavit semínek a nakrájet na tenké plátky. Marinujte 24 hodin.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč