Salát gado gado s arašídovým dipem

Salát gado gado s arašídovým dipem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2436 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 129 g
Tuky 145 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestrý salát s arašídovou omáčkou vás bleskově přenese do exotické Asie.

Suroviny

pak čoi (čínské zelí) 4 ks
spařené
pekingské zelí 12 ks
marinované kousky
4 PL
sojové klíčky spařené
mrkev 4 PL
nakrájená na nudličky
fazolky zelené 4 PL
spařené
okurka 4 PL
marinovaná
4 PL
listový špenát spařený
4 PL
pasta sambal badjak
4 ks
krevetové chipsy
tofu 4 PL
čínské, nakrájené na kostičky, opečené
křepelčí vejce 8 ks
uvařené natvrdo
jarní cibulka 4 PL
na nudličky krájená
chilli paprička 2 ks
nakrájená na nudličky
výhonky ze sladkého hrášku
Na arašídovou omáčku
arašídy 5 PL
nasekané, nesolené
kari pasta 1 PL
červená
palmový cukr 50 g
2
kaffirová limeta
rybí omáčka 1 PL
kokosové mléko 500 ml

1 Arašídy na omáčku orestujte nasucho na pánvi. Přidejte červenou kari pastu, palmový cukr a kaffirové lisy. Vše důkladně opečte, poté přilijte rybí omáčku a kokosové mléko. Vařte na mírném plameni asi 40 minut, v případě potřeby přilijte vodu. Provařenou omáčku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

2 Zeleninu rozdělte do misek (pak čoi lehce zauzlujte), z pasty sambal badjak vytvarujte lžící nok a do každé misky dejte jeden. Do každého z nich pak jemně zapíchněte krevetový chips. Do misek
rozdělte opečené tofu a rozpůlená křepelčí vajíčka. Arašídovou omáčku prohřejte a přelijte každému do mističky, aby si v ní mohl namáčet kousky zeleniny.

NĚCO NAVÍC
Marinované zelí můžete koupit v asijských prodejnách nebo si ho naložte sami, stejně jako marinovanou okurku. Nálev připravíte z 250 ml rýžového octa Mitzukan, 150 ml vína Mirin, 150 ml vody a 3 lžic krupicového cukru. Zelí stačí nakrájet na kusy, okurku je třeba předem oloupat, zbavit semínek a nakrájet na tenké plátky. Marinujte 24 hodin. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit