Salát gado gado s arašídovým dipem

Salát gado gado s arašídovým dipem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2436 kcal
Bílkoviny 173 g
Cukr 129 g
Tuky 145 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pestrý salát s arašídovou omáčkou vás bleskově přenese do exotické Asie.

Suroviny

pak čoi (čínské zelí) 4 ks
spařené
pekingské zelí 12 ks
marinované kousky
4 PL
sojové klíčky spařené
mrkev 4 PL
nakrájená na nudličky
fazolky zelené 4 PL
spařené
okurka 4 PL
marinovaná
4 PL
listový špenát spařený
4 PL
pasta sambal badjak
4 ks
krevetové chipsy
tofu 4 PL
čínské, nakrájené na kostičky, opečené
křepelčí vejce 8 ks
uvařené natvrdo
jarní cibulka 4 PL
na nudličky krájená
chilli paprička 2 ks
nakrájená na nudličky
výhonky ze sladkého hrášku
Na arašídovou omáčku
arašídy 5 PL
nasekané, nesolené
kari pasta 1 PL
červená
palmový cukr 50 g
2
kaffirová limeta
rybí omáčka 1 PL
kokosové mléko 500 ml

1 Arašídy na omáčku orestujte nasucho na pánvi. Přidejte červenou kari pastu, palmový cukr a kaffirové lisy. Vše důkladně opečte, poté přilijte rybí omáčku a kokosové mléko. Vařte na mírném plameni asi 40 minut, v případě potřeby přilijte vodu. Provařenou omáčku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

2 Zeleninu rozdělte do misek (pak čoi lehce zauzlujte), z pasty sambal badjak vytvarujte lžící nok a do každé misky dejte jeden. Do každého z nich pak jemně zapíchněte krevetový chips. Do misek
rozdělte opečené tofu a rozpůlená křepelčí vajíčka. Arašídovou omáčku prohřejte a přelijte každému do mističky, aby si v ní mohl namáčet kousky zeleniny.

NĚCO NAVÍC
Marinované zelí můžete koupit v asijských prodejnách nebo si ho naložte sami, stejně jako marinovanou okurku. Nálev připravíte z 250 ml rýžového octa Mitzukan, 150 ml vína Mirin, 150 ml vody a 3 lžic krupicového cukru. Zelí stačí nakrájet na kusy, okurku je třeba předem oloupat, zbavit semínek a nakrájet na tenké plátky. Marinujte 24 hodin. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit