Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2080 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 451 g
Tuky 2 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Gelfix 1 bal
máta 1 snítka
kyselina citronová

Postup

1

Meruňky umyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, přidáme 3 větvičky máty a přivedeme zvolna k varu.

2

Přidáme Gelfix rozmíchaný se 2 lžícemi cukru a dobře 1 minutu provaříme.

3

Pak přidáme cukr a vařime dalších alespoň 5 minut.

4

Vyndáme opatrně mátu podle potřeby lehce promixujeme tyčovým mixérem a ověříme si, jestli džem želíruje (kápneme kapku na studený talířek - měla by po chvíli ztuhnout). Pokud je džem příliš řídký, přidáme lžičku kyseliny citronové, promícháme, znovu prohřejeme, a plníme do sklenic (toto množství je na 3 sklenice 370ml), které postavíme na alespoň 15 minut dnem vzhůru.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: katrinka

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...
AD
Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás
  • Zajímavosti

Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás

Venku je konečně krásně a nás čeká nesnadné rozhodování. Půjdeme na výlet, do bazénu nebo se jen tak natáhneme na lehátko na terase nebo zahradě? A co budeme vlastně jíst? Jenže komu by se v horku chtělo stát u sporáku. Objednejte si přesně...