Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Více než hodinu Velmi snadné na cca 5 ks 330ml sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3901 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 848 g
Tuky 34 g
Vláknina 135 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava není náročná, jen trochu dlouhá. Výsledná voňavá dobrota se ale ničemu nevyrovná. Těžko říct, pro kolik je osob…

Suroviny

hrušky 2.5 kg
ocet 1 PL
8%
třtinový cukr 200 g
hřebíček 2 ks
vanilkový cukr 2 bal

1 Omyté hrušky rozčtvrťte, zbavte jádřinců, ,bubáků‘ i stopek a pokrájejte na menší kousky. V hrnci je podlijte 200 ml vody a pod pokličkou rozvařte; trvá to asi 20 minut.

2 Přimíchejte ocet, cukr, hřebíček a vanilkový cukr a přendejte do pekáče. Nechte v troubě při teplotě 90 °C za občasného míchání 6–8 hodin odpařovat do zhoustnutí.

3 Horké naplňte do sklenic, zavíčkujte a buď převraťte, nebo sterilujte 30 minut při 80 °C.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit