Příprava není náročná, jen trochu dlouhá. Výsledná voňavá dobrota v podobě voňavých hruškových povidel se ale ničemu nevyrovná. Těžko říct, pro kolik je osob…
Suroviny
Postup
1
Omyté hrušky rozčtvrťte, zbavte jádřinců, ,bubáků‘ i stopek a pokrájejte na menší kousky. V hrnci je podlijte 200 ml vody a pod pokličkou rozvařte; trvá to asi 20 minut.
2
Přimíchejte ocet, cukr, hřebíček a vanilkový cukr a přendejte do pekáče. Nechte v troubě při teplotě 90 °C za občasného míchání 6–8 hodin odpařovat do zhoustnutí.
3
Horké naplňte do sklenic, zavíčkujte a buď převraťte, nebo sterilujte 30 minut při 80 °C.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ovoce do trouby i do sklenice(6 receptů)
- Hrušky nasladko aneb 49 ovocných receptů(48 receptů)
- 40x povidla a co s nimi!(40 receptů)
- 40x povidla a co s nimi!(40 receptů)