0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 117
Více než hodinu Velmi snadné na cca 5 ks 330ml sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3901 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 848 g
Tuky 34 g
Vláknina 135 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava není náročná, jen trochu dlouhá. Výsledná voňavá dobrota v podobě voňavých hruškových povidel se ale ničemu nevyrovná. Těžko říct, pro kolik je osob…

Suroviny

hruška 2,5 kg
ocet 1 PL
8%
třtinový cukr 200 g
hřebíček 2 ks
vanilkový cukr 2 bal

Postup

1

Omyté hrušky rozčtvrťte, zbavte jádřinců, ,bubáků‘ i stopek a pokrájejte na menší kousky. V hrnci je podlijte 200 ml vody a pod pokličkou rozvařte; trvá to asi 20 minut.

2

Přimíchejte ocet, cukr, hřebíček a vanilkový cukr a přendejte do pekáče. Nechte v troubě při teplotě 90 °C za občasného míchání 6–8 hodin odpařovat do zhoustnutí.

3

Horké naplňte do sklenic, zavíčkujte a buď převraťte, nebo sterilujte 30 minut při 80 °C.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč