Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Voňavá hrušková povidla
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 146
Více než hodinu Velmi snadné na cca 5 ks 330ml sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3901 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 848 g
Tuky 34 g
Vláknina 135 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava hruškových povidel není náročná, jen trochu dlouhá. Výsledná voňavá dobrota se ale ničemu nevyrovná. Recept na hrušková povidla znaly už naše babičky a stejně jako ony, namažte je na vdolky, bramborové placky nebo jimi naplňte buchty či šátečky. V zimě jak když najdete.

Související recepty

Suroviny

hruška 2,5 kg
ocet 1 PL
8%
třtinový cukr 200 g

Postup

1

Omyté hrušky rozčtvrťte, zbavte jádřinců, ,bubáků‘ i stopek a pokrájejte na menší kousky. V hrnci je podlijte 200 ml vody a pod pokličkou rozvařte; trvá to asi 20 minut.

2

Přimíchejte ocet, cukr, hřebíček a vanilkový cukr a přendejte do pekáče. Nechte v troubě při teplotě 90 °C za občasného míchání 6–8 hodin odpařovat do zhoustnutí.

3

Horká hrušková povidla naplňte do sklenic, zavíčkujte a buď převraťte, nebo sterilujte 30 minut při 80 °C.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...