Toto hutné a lepkavé čatní obohatí každý salát – nebo jím zkuste ozdobit toust s rozpečeným kozím sýrem. Štiplavé cibulové čatní má pikantní chuť a skvěle se hodí také k pečenému masu nebo vařenému vepřovému koleni.
Suroviny
cibule červená
8
ks
na plátky
krystalový cukr
100
g
vinný ocet červený
100
ml
víno červené
100
ml
trocha na zakápnutí
Postup
1
Do hrnce vsypte cibuli a cukr, zakryjte a na středním plameni duste, dokud nebude cibule měkká, trvá to asi 10 minut.
2
Přilijte víno a ocet a nezakryté duste, dokud není směs hustá a lepivá, asi dalších 10 minut. Zakápněte grenadinou a dobře zamíchejte.
3
Nechte vychladnout, přendejte do sterilizovaných sklenic a uzavřete.