Lehounké sněhové pusinky můžete podávat jen tak, vyskládané ve skleněné míse nebo váze s širším hrdlem, můžete je ale i dát do sáčku a rozdat, podávat s čokoládovou zmrzlinou, ke kávě (s alkoholem, třeba s vaječným likérem...), můžete si z nich udělat Eton mess – tedy smíchat je se šlehačkou a ovocem, klidně opečeným na másle... Mají tolik, tolik využití!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 150°C.
Bílky vyšlehejte, aby tvořily měkké špičky, poté postupně (nejlépe po lžících) zašlehávejte cukr – výsledný sníh musí být pevný a lesklý.
Plech vyložte pečicím papírem a lžící na něm tvořte pusinky – tvar je zcela na vás. Špejli namočte do sirupu nebo gelové barvy a poté v každé pusince udělejte mramorování (barva je intenzivnější než sirup!).
Pusinky pečte 1 hodinu – měly by jít jednoduše odlepit od papíru a na poklep znít dutě. Nechte je v pootevřené troubě ještě dojít (1–1,5 hodiny).
NĚCO NAVÍC
Mramorování uděláte s jakoukoli gelovou barvou v červených odstínech.