Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2000 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 400 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehounké sněhové pusinky můžete podávat jen tak, vyskládané ve skleněné míse nebo váze s širším hrdlem, můžete je ale i dát do sáčku a rozdat, podávat s čokoládovou zmrzlinou, ke kávě (s alkoholem, třeba s vaječným likérem...), můžete si z nich udělat Eton mess – tedy smíchat je se šlehačkou a ovocem, klidně opečeným na másle... Mají tolik, tolik využití!

Suroviny

červené nebo sirup z granátového jablka

Postup

1

Troubu předehřejte na 150°C.

2

Bílky vyšlehejte, aby tvořily měkké špičky, poté postupně (nejlépe po lžících) zašlehávejte cukr – výsledný sníh musí být pevný a lesklý.

3

Plech vyložte pečicím papírem a lžící na něm tvořte pusinky – tvar je zcela na vás. Špejli namočte do sirupu nebo gelové barvy a poté v každé pusince udělejte mramorování (barva je intenzivnější než sirup!).

4

Pusinky pečte 1 hodinu – měly by jít jednoduše odlepit od papíru a na poklep znít dutě. Nechte je v pootevřené troubě ještě dojít (1–1,5 hodiny).

NĚCO NAVÍC
Mramorování uděláte s jakoukoli gelovou barvou v červených odstínech.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...