Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mramorované minipavlovy

Lehounké sněhové pusinky můžete podávat jen tak, vyskládané ve skleněné míse nebo váze s širším hrdlem, můžete je ale i dát do sáčku a rozdat, podávat s čokoládovou zmrzlinou, ke kávě (s alkoholem, třeba s vaječným likérem...), můžete si z nich udělat Eton mess – tedy smíchat je se šlehačkou a ovocem, klidně opečeným na másle... Mají tolik, tolik využití!

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8–10 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ sušení
PT1H
Pečení 1:00
Cukroví

Ingredience

    • 8 bílků
    • 2 hrnky krupicového cukru
    • sirup z granátového jablka nebo červená gelová potravinářská barva

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 150°C.

Bílky vyšlehejte, aby tvořily měkké špičky, poté postupně (nejlépe po lžících) zašlehávejte cukr – výsledný sníh musí být pevný a lesklý.

3 Plech vyložte pečicím papírem a lžící na něm tvořte pusinky – tvar je zcela na vás. Špejli namočte do sirupu nebo gelové barvy a poté v každé pusince udělejte mramorování (barva je intenzivnější než sirup!).

4 Pusinky pečte 1 hodinu – měly by jít jednoduše odlepit od papíru a na poklep znít dutě. Nechte je v pootevřené troubě ještě dojít (1–1,5 hodiny).

NĚCO NAVÍC
Mramorování uděláte s jakoukoli gelovou barvou v červených odstínech.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pohár s čokoládovou pěnou a černými třešněmi

Koláč s panna cottou a limonádovým želé

Jahodový kremeš

Malinové suflé

Co udělat se zbylými bílky? Připravte z nich dezert

REKLAMA

Přidat komentář