Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mrkvový třímlékový koláč
Mrkvový třímlékový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mrkvový třímlékový koláč

3.3/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné Na 1 dort o průměru 18 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2744 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 256 g
Tuky 156 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení dvou oblíbených dezertů, mrkvového dortu (carrot cake) a třímlékového koláče (tres leches), se ukázalo býti skutečně šťastným. Neuvěřitelně vláčný a zároveň lehoučký dort s čepicí šlehačky zmizí dřív, než napočítáte do tří.

Suroviny

Na těsto
vejce 3 ks
bílky a žloutky oddělené
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mrkev 75 g
nastrouhaná najemno
pekanové ořechy 30 g
nebo vlašské, ořechy nasekané nahrubo
na vymazání formy
Na mléčnou směs
slazené
neslazené – lze vynechat a použít 200 ml slazeného kondenzovaného mléka, ale výsledek bude pochopitelně sladší
Na ozdobení
40%, ušlehaná
jedlé květy
macešky, sedmikrásky

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 18 cm vymažte máslem a vyložte papírem na pečení (dno i boky).

2

Z bílků a špetky soli vyšlehejte pevný sníh.

3

Žloutky s cukrem ušlehejte do nadýchané světlé pěny.

4

Mouku a kypřicí prášek prosejte přes síto a spolu se sněhem stěrkou opatrně zapracujte ke žloutkové pěně. Nakonec do těsta vmíchejte mrkev a ořechy.

5

Hotové těsto vlijte do připravené formy, uhlaďte povrch a vložte do trouby. Pečte přibližně 30 minut. Propečení otestujte zapíchnutím špejle. Pokud ji vytáhnete čistou a suchou, korpus je hotový. Nechte úplně vychladnout ve formě.

6

Oba druhy kondenzovaného mléka a smetanu na vaření dobře promíchejte. 

7

Vychladlý korpus vyndejte z formy a v případě potřeby seřízněte do roviny. Pak ho postavte na talíř, propíchejte rovnoměrně špejlí nebo vidličkou a po částech zalijte připravenou mléčnou směsí. Vždy chviličku počkejte, až se předchozí dávka vsákne. 

8

Nechte hodinu odležet v lednici, poté ozdobte šlehačkou a jedlými květy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/3

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč