Spojení dvou oblíbených dezertů, mrkvového dortu (carrot cake) a třímlékového koláče (tres leches), se ukázalo býti skutečně šťastným. Neuvěřitelně vláčný a zároveň lehoučký dort s čepicí šlehačky zmizí dřív, než napočítáte do tří.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 18 cm vymažte máslem a vyložte papírem na pečení (dno i boky).
Z bílků a špetky soli vyšlehejte pevný sníh.
Žloutky s cukrem ušlehejte do nadýchané světlé pěny.
Mouku a kypřicí prášek prosejte přes síto a spolu se sněhem stěrkou opatrně zapracujte ke žloutkové pěně. Nakonec do těsta vmíchejte mrkev a ořechy.
Hotové těsto vlijte do připravené formy, uhlaďte povrch a vložte do trouby. Pečte přibližně 30 minut. Propečení otestujte zapíchnutím špejle. Pokud ji vytáhnete čistou a suchou, korpus je hotový. Nechte úplně vychladnout ve formě.
Oba druhy kondenzovaného mléka a smetanu na vaření dobře promíchejte.
Vychladlý korpus vyndejte z formy a v případě potřeby seřízněte do roviny. Pak ho postavte na talíř, propíchejte rovnoměrně špejlí nebo vidličkou a po částech zalijte připravenou mléčnou směsí. Vždy chviličku počkejte, až se předchozí dávka vsákne.
Nechte hodinu odležet v lednici, poté ozdobte šlehačkou a jedlými květy.