0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč tres leches s opilým ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7606 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 853 g
Tuky 361 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S tímto dezertem budete za absolutní hvězdu každého večírku. Pod to se podepíšeme!

Suroviny

Na korpus
máslo 115 g
+ na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 165 g
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 225 g
vejce 5 ks
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Na prolití
zakysaná smetana 115 g
20%
kondenzované mléko 350 g
neslazené, v konzervě
kondenzované mléko 400 g
slazené, v konzervě
Na dokončení
jahody 750 g
nakrájené na čtvrtky
bílý rum 4 PL
citronová kůra
nastrouhaná z 1,5 biocitronu
smetana ke šlehání 375 ml
ušlehané dotuha s 1 lžičkou vanilkového extraktu
krupicový cukr 1 PL
máta hrst
lístky nasekané

1 Připravte korpus podle základního receptu.

2 Jahody, rum a polovinu citronové kůry promíchejte a dejte odležet do lednice.

3 Mléčnou směs připravte prošleháním zakysané smetany a obou druhů kondenzovaného mléka. Směsí prolijte vidličkou propíchaný korpus. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte alespoň na 2 hodiny (ale ideálně přes noc) chladit.

4 Korpus potřete šlehačkou a na ni rozložte jahody. Zbylou citronovou kůru promíchejte se lžící cukru a mátou a směsí posypte vrch koláče. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit