Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč tres leches s opilým ovocem

S tímto dezertem budete za absolutní hvězdu každého večírku. Pod to podepíšeme!

Vydání: 2015/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT30M
Pečení 0:30
Koláč

Ingredience

    NA DOKONČENÍ

    • 750 g jahod, nakrájených na čtvrtky
    • 3–4 lžíce bílého rumu
    • nastrouhaná kůra z 1,5 biocitronu
    • 375 ml smetany ke šlehání ušlehané dotuha s 1 lžičkou vanilkového extraktu
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • hrst lístků máty, nasekaných

Příprava jídla

1 Jahody, rum a polovinu citronové kůry promíchejte a dejte odležet do lednice. 

2 Na mléčnou směs prošlehejte obě kondenzovaná mléka a zakysanou smetanu a směsí prolijte vidličkou propíchaný korpus. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte alespoň na 2 hodiny (ale ideálně přes noc) chladit.

3 Korpus potřete šlehačkou a na ni rozložte jahody. Zbylou citronovou kůru promíchejte se lžící cukru a mátou a směsí posypte vrch koláče. 

Tres leches (základní recept)

Název této španělské speciality je odvozen od tří druhů mléka, kterými se prolévá piškotový korpus...

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tres leches (základní recept)

Kávový koláč tres leches

Kokosový koláč tres leches

Čokoládový koláč tres leches

5x třímlékový koláč

30x božské jahody, které si zamilujete

Opilé dezerty

Přidat komentář