S tímto dezertem budete za absolutní hvězdu každého večírku. Pod to se podepíšeme!
Suroviny
Na korpus
máslo
115
g
+ na vymazání formy
mouka pšeničná hladká
165
g
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
krupicový cukr
225
g
vejce
5
ks
vanilkový lusk
1
ks
semínka vyškrábnutá nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Na prolití
zakysaná smetana
115
g
20%
kondenzované mléko
350
g
neslazené, v konzervě
kondenzované mléko
400
g
slazené, v konzervě
Na dokončení
jahody
750
g
nakrájené na čtvrtky
bílý rum
4
PL
nastrouhaná z 1,5 biocitronu
smetana ke šlehání
375
ml
ušlehané dotuha s 1 lžičkou vanilkového extraktu
krupicový cukr
1
PL
máta
hrst
lístky nasekané
Postup
1
Připravte korpus podle základního receptu.
2
Jahody, rum a polovinu citronové kůry promíchejte a dejte odležet do lednice.
3
Mléčnou směs připravte prošleháním zakysané smetany a obou druhů kondenzovaného mléka. Směsí prolijte vidličkou propíchaný korpus. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte alespoň na 2 hodiny (ale ideálně přes noc) chladit.
4
Korpus potřete šlehačkou a na ni rozložte jahody. Zbylou citronovou kůru promíchejte se lžící cukru a mátou a směsí posypte vrch koláče.
[[nid:29933]]
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak snadno vyrobit nezapomenutelný dezert z plechovky aneb salko v akci(21 receptů )
- Tres leches: 5x třímlékový koláč(5 receptů )
- 30x božské jahody, které si zamilujete(30 receptů )
- Opilé dezerty, které vám učarují: 26 skvělých receptů s alkoholem(26 receptů )
- Jahodové blaho aneb nejlepší recepty s jahodami: Připravte si koláč, nepečený cheesecake a další sezónní dezerty(42 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )