Koláč tres leches s opilým ovocem

Koláč tres leches s opilým ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7606 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 853 g
Tuky 361 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S tímto dezertem budete za absolutní hvězdu každého večírku. Pod to se podepíšeme!

Související recepty

Suroviny

Na korpus
máslo 115 g
+ na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 165 g
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 225 g
vejce 5 ks
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Na prolití
zakysaná smetana 115 g
20%
kondenzované mléko 350 g
neslazené, v konzervě
kondenzované mléko 400 g
slazené, v konzervě
Na dokončení
jahody 750 g
nakrájené na čtvrtky
bílý rum 4 PL
citronová kůra
nastrouhaná z 1,5 biocitronu
smetana ke šlehání 375 ml
ušlehané dotuha s 1 lžičkou vanilkového extraktu
krupicový cukr 1 PL
máta hrst
lístky nasekané

1 Připravte korpus podle základního receptu.

2 Jahody, rum a polovinu citronové kůry promíchejte a dejte odležet do lednice.

3 Mléčnou směs připravte prošleháním zakysané smetany a obou druhů kondenzovaného mléka. Směsí prolijte vidličkou propíchaný korpus. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte alespoň na 2 hodiny (ale ideálně přes noc) chladit.

4 Korpus potřete šlehačkou a na ni rozložte jahody. Zbylou citronovou kůru promíchejte se lžící cukru a mátou a směsí posypte vrch koláče. 

Tres leches (základní recept)

Tres leches (základní recept)

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit