S tímto dezertem budete za absolutní hvězdu každého večírku. Pod to se podepíšeme!
Suroviny
Na korpus
máslo
115
g
+ na vymazání formy
mouka pšeničná hladká
165
g
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
krupicový cukr
225
g
vejce
5
ks
vanilkový lusk
1
ks
semínka vyškrábnutá nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Na prolití
zakysaná smetana
115
g
20%
kondenzované mléko
350
g
neslazené, v konzervě
kondenzované mléko
400
g
slazené, v konzervě
Na dokončení
jahody
750
g
nakrájené na čtvrtky
bílý rum
4
PL
citronová kůra
nastrouhaná z 1,5 biocitronu
smetana ke šlehání
375
ml
ušlehané dotuha s 1 lžičkou vanilkového extraktu
krupicový cukr
1
PL
máta
hrst
lístky nasekané
1 Připravte korpus podle základního receptu.
2 Jahody, rum a polovinu citronové kůry promíchejte a dejte odležet do lednice.
3 Mléčnou směs připravte prošleháním zakysané smetany a obou druhů kondenzovaného mléka. Směsí prolijte vidličkou propíchaný korpus. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte alespoň na 2 hodiny (ale ideálně přes noc) chladit.
4 Korpus potřete šlehačkou a na ni rozložte jahody. Zbylou citronovou kůru promíchejte se lžící cukru a mátou a směsí posypte vrch koláče.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tres leches: 5x třímlékový koláč(5 receptů)
- Připravte si s námi návykové dezerty z plechovky aneb salko v akci(21 receptů)
- 30x božské jahody, které si zamilujete(30 receptů)
- Opilé dezerty, které vám učarují: 26 skvělých receptů s alkoholem(26 receptů)
- Jahodové blaho aneb nejlepší recepty s jahodami(42 receptů)