Muffiny jsou vždy zárukou úspěchu. Tyto navíc uprostřed ukrývají lahodný krém s mascarpone a zdobí je rozteklá čokoláda. Zkrátka ideální recept na rychlý moučník k odpolední kávě nebo čaji.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
3
hrnky
krystalový cukr
2
hrnky
kakao
⅔
hrnku
voda
2
hrnky
rostlinný olej
⅔
hrnku
ocet
2
PL
vanilkový extrakt
jedlá soda
2
ČL
sůl
1
špetka
Krém
mascarpone
220
g
vejce
1
ks
cukr
3
PL
sůl
1
špetka
Postup
1
Veškeré suroviny na těsto smíchejte dohromady.
2
Poté ho rozdělte do košíčků nebo forem na muffiny. Mělo by dosahovat to tří čtvrtin.
3
Pak přidejte do středu muffiny lžíci krému a vložte je do předehřáté trouby na 175 °C. Pečte je asi 20–25 minut.
4
Jestli jsou hotové otestujte špejlí. Ihned, jak je vyndáte z trouby, dejte na krém kostičku čokolády, aby se rozpustila. Pak už jen můžete mlsat.
Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com