Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4116 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 387 g
Tuky 240 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vanilkové muffiny jsou naprosto univerzální, můžete je zdobit prakticky jakýmkoli krémem. Díky máslu navíc zůstanou dlouho vláčné.

 

Související recepty

Suroviny

mouka pšeničná hladká 225 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 225 g
změklé
krupicový cukr 225 g
sůl 1 špetka
vanilkový lusk 0.5 ks
vyškrábnutá semínka
vejce 4 ks
pokojové teploty

1 Troubu předehřejte na 175 °C. Připravte si formu na muffiny a vyložte ji papírovými košíčky.

2 Smíchejte mouku a kypřicí prášek a odložte prozatím stranou.

3 Máslo, cukr a sůl dejte do mísy. Přidejte semínka z vanilkového lusku a šlehejte do světlé pěny (pokud máte domácí robot, použijte míchací nástavec, nikoli metličku).

4 Vejce prošlehejte vidličkou a za vysokých otáček robotu pomalu přilévejte k vyšlehanému máslu. Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci moučné směsi a pokračujte s přiléváním
vajec. Snižte otáčky a po třetinách vmíchejte mouku s kypřicím práškem.

5 Lžící rozdělte těsto do připravených košíčků tak, aby byly naplněné ze dvou třetin. Muffiny pečte zhruba 15–20 minut. Hotové muffiny vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit