Vanilkové muffiny jsou naprosto univerzální, můžete je zdobit prakticky jakýmkoli krémem. Díky máslu navíc zůstanou dlouho vláčné.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 175 °C. Připravte si formu na muffiny a vyložte ji papírovými košíčky.
Smíchejte mouku a kypřicí prášek a odložte prozatím stranou.
Máslo, cukr a sůl dejte do mísy. Přidejte semínka z vanilkového lusku a šlehejte do světlé pěny (pokud máte domácí robot, použijte míchací nástavec, nikoli metličku).
Vejce prošlehejte vidličkou a za vysokých otáček robotu pomalu přilévejte k vyšlehanému máslu. Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci moučné směsi a pokračujte s přiléváním vajec. Snižte otáčky a po třetinách vmíchejte mouku s kypřicím práškem.
Lžící rozdělte těsto do připravených košíčků tak, aby byly naplněné ze dvou třetin. Muffiny pečte zhruba 15–20 minut. Hotové muffiny vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké cupcaky(7 receptů)
- Snadné domácí pečení s dětmi(16 receptů)
- Muffin nebo cupcake – odteď už se nespletete: 18 ověřených receptů(24 receptů)
- Hříšný Valentýn: 15 romantických dezertů, po kterých zahoříte touhou(15 receptů)
Komentáře
24.02.2015 15:51
výborný recept, muffinky jsou
výborný recept, muffinky jsou křehké a vláčné, doporučuji vyzkoušet :-)
12.03.2018 16:11
Muffiny od J. Moc dobré,
Muffiny od J. Moc dobré, plnila je ovocem (borůvky, maliny) nebo čokoládou.