Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vanilkové muffiny
ZDROJ: Deposit Photos
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 115
Do 45 minut Velmi snadné Na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4116 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 387 g
Tuky 240 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vanilkové muffiny jsou naprosto univerzální, můžete je zdobit prakticky jakýmkoli krémem. Díky máslu navíc zůstanou dlouho vláčné. Na recept je třeba jen malé množství ingrediencí a výsledkem jsou nejlepší muffiny pro děti i dospělé.

Související recepty

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 225 g
změklé
sůl 1 špetka
vyškrábnutá semínka
vejce 4 ks
pokojové teploty

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C. Připravte si formu na muffiny a vyložte ji papírovými košíčky.

2

Smíchejte mouku a kypřicí prášek a odložte prozatím stranou.

3

Máslo, cukr a sůl dejte do mísy. Přidejte semínka z vanilkového lusku a šlehejte do světlé pěny (pokud máte domácí robot, použijte míchací nástavec, nikoli metličku).

4

Vejce prošlehejte vidličkou a za vysokých otáček robotu pomalu přilévejte k vyšlehanému máslu. Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci moučné směsi a pokračujte s přiléváním vajec. Snižte otáčky a po třetinách vmíchejte mouku s kypřicím práškem.

5

Lžící rozdělte těsto do připravených košíčků tak, aby byly naplněné ze dvou třetin. Muffiny pečte zhruba 15–20 minut. Hotové muffiny vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Komentáře

12.03.2018 16:11

Muffiny od J. Moc dobré, plnila je ovocem (borůvky, maliny) nebo čokoládou.

24.02.2015 15:51

výborný recept, muffinky jsou křehké a vláčné, doporučuji vyzkoušet :-)

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...