Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
kastanove muffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3020 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 450 g
Tuky 101 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept asi nejvíc oceníte, jestli to máte blízko na Slovensko, do Rakouska nebo do Maďarska, kde je kaštanové pyré dostupnější (a levnější).

Suroviny

mouka špaldová hladká 60 g
hladká celozrnná
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl ½ ČL
vejce 1 ks
třtinový cukr 50 g
slazené
rozpuštěné a vychladlé
vanilkový extrakt 2 ČL
mléko 250 ml
kaštany 100 g
kandované nebo nakládané

Postup

1

Troubu zahřejte na 200 °C. V misce důkladně smíchejte obě mouky, prášek do pečiva a sůl.

2

V jiné míse pořádně prošlehejte vejce, pak vmíchejte cukr a asi tři minuty směs šlehejte, aby zhoustla a nabyla. Potom vešlehejte kaštanové pyré, máslo a vanilkový extrakt. Až bude směs hladká, za stálého šlehání do ní tenkým pramínkem pomalu přilévejte mléko. Pak vmíchejte moučnou směs, aby se navlhčila (nepřemíchat!).

3

Formičky/košíčky naplňte těstem, posypte nakrájenými kaštany a pečte asi 20 minut, aby muffiny lehce zhnědly. Špejle by měla vyjít čistá.

Něco navíc
Místo vanilky můžete přidat lžíci kakaa (a ubrat přitom lžíci mouky).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč