Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nakládaný zázvor
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 31
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1216 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 277 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když jsme v supermarketu obhlíželi nakládaný zázvor, zarazila nás v něm spousta ‚éček‘. Přemýšleli jsme, jestli to jde bez nich. A pak jsme objevili tenhle recept. Chuť skvělá, složení prosté a hodí se k rybám i k masu. Vyzkoušejte nakládaný zázvor i vy. Využijete ho do spousty asijských jídel.

Suroviny

zázvor (čerstvý) 450 g
čím méně bude vysušený, tím lépe
sůl 1 PL
rýžový ocet 375 ml

Postup

1

Zázvor omyjte a oškrabejte pomocí lžičky či oloupejte. Nakrájejte nebo nakrouhejte ho na dlouhé tenké plátky (jde to i v robotu). Nasolte je a nechte hodinu stát v misce.

2

Pak je osušte papírovými utěrkami a dejte do sterilizované zavařovací sklenice. V rendlíku přiveďte k varu ocet důkladně smíchaný s cukrem a směsí hned zalijte plátky zázvoru. Zdá-li se vám zázvor příliš houževnatý, krátce jej v nálevu povařte. Nechte vychladnout. Už po půlhodině můžete ochutnat. Sklenici zavřete a skladujte v chladničce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...