Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1216 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 277 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když jsme v supermarketu obhlíželi nakládaný zázvor, zarazila nás v něm spousta ‚éček‘. Přemýšleli jsme, jestli to jde bez nich. A pak jsme objevili tenhle recept. Chuť skvělá, složení prosté a hodí se k rybám i k masu.

Suroviny

zázvor (čerstvý) 450 g
čerstvý, čím méně bude vysušený, tím lépe
sůl 1 PL
rýžový ocet 375 ml
krupicový cukr 200 g

1 Zázvor omyjte a oškrabejte pomocí lžičky či oloupejte. Nakrájejte nebo nakrouhejte ho na dlouhé tenké plátky (jde to i v robotu). Nasolte je a nechte hodinu stát v misce.

2 Pak je osušte papírovými utěrkami a dejte do sterilizované zavařovací sklenice. V rendlíku přiveďte k varu ocet důkladně smíchaný s cukrem a hned směsí zalijte plátky zázvoru. Zdá-li se vám zázvor příliš houževnatý, krátce jej v nálevu povařte. Nechte vychladnout. Už po půlhodině můžete ochutnat. Sklenici zavřete a skladujte v chladničce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit