
Nakládaný zázvor
Když jsme v supermarketu obhlíželi nakládaný zázvor, zarazila nás v něm spousta ‚éček‘. Přemýšleli jsme, jestli to jde bez nich. A pak jsme objevili tenhle recept. Chuť skvělá, složení prosté a hodí se k rybám i k masu.
Vydání: 2014/4
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 450 g čerstvého zázvoru (čím méně bude vysušený, tím lépe)
- 1 lžíce soli
- 375 ml rýžového octa
- 200 g krupicového cukru
Příprava jídla
1 Zázvor omyjte a oškrabejte pomocí lžičky či oloupejte. Nakrájejte nebo nakrouhejte ho na dlouhé tenké plátky (jde to i v robotu). Nasolte je a nechte hodinu stát v misce.
2 Pak je osušte papírovými utěrkami a dejte do sterilizované zavařovací sklenice. V rendlíku přiveďte k varu ocet důkladně smíchaný s cukrem a hned směsí zalijte plátky zázvoru. Zdá-li se vám zázvor příliš houževnatý, krátce jej v nálevu povařte. Nechte vychladnout. Už po půlhodině můžete ochutnat. Sklenici zavřete a skladujte v chladničce.
Přidat komentář