Narozeninový dort

Narozeninový dort

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:
Na jednu roládu:
180 g cukr krupice
4 vejce
140 g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
lžíce oleje

Pařížský krém:
2 šlehačky
1 čokoláda na vaření
10 dkg kakaa
10 dkg mletého cukru
2 másla

Na ozdobu:
čerstvé maliny, jahody, borůvky
Krém: den předem krátce povaříme 2 šlehačky, 1 čokoládu na vaření, 10 dkg kakaa, 10 dkg cukru moučka. Po povaření přecedíme a necháme do druhého dne v lednici. Druhý den zašleháme 2 másla do hmoty z předešlého dne. Korpus: Vyšleháme 180g cukru krupice se 4 vejci, poté přidáme 140g hladké mouky a 1/2 lžičky prášku do pečiva, lžíci oleje. Pečeme na 190°C na pečícím papíru. Po upečení ihned srolujeme roládu z kratší strany. Pro 10-12 porcí je potřeba upéct 2 rolády. Po vychladnutí rozřízneme roládu na 3 díly, které pomažeme krémem. Začneme korpus stáčet do ruličky, ten pak přeneseme na začátek dalšího, aby konce na sebe navazovaly. Tímto způsobem postupně narolujeme všechny pláty. Je nutné aby rolování bylo pevné. Dort pak necháme ztuhnout v ledničce. Ztuhlý dort můžeme zdobit podle vlastní chutě a fantazie.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit