Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Narozeninový dort

Popis receptu: 
Rolovaný dort s pařížským krémem a čerstvým ovocem.
Autor: Eva Marešová
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 10- 12 kusů
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus: Na jednu roládu: 180 g cukr krupice 4 vejce 140 g hladké mouky 1/2 lžičky prášku do pečiva lžíce oleje Pařížský krém: 2 šlehačky 1 čokoláda na vaření 10 dkg kakaa 10 dkg mletého cukru 2 másla Na ozdobu: čerstvé maliny, jahody, borůvky

Příprava jídla

Krém: den předem krátce povaříme 2 šlehačky, 1 čokoládu na vaření, 10 dkg kakaa, 10 dkg cukru moučka. Po povaření přecedíme a necháme do druhého dne v lednici. Druhý den zašleháme 2 másla do hmoty z předešlého dne. Korpus: Vyšleháme 180g cukru krupice se 4 vejci, poté přidáme 140g hladké mouky a 1/2 lžičky prášku do pečiva, lžíci oleje. Pečeme na 190°C na pečícím papíru. Po upečení ihned srolujeme roládu z kratší strany. Pro 10-12 porcí je potřeba upéct 2 rolády. Po vychladnutí rozřízneme roládu na 3 díly, které pomažeme krémem. Začneme korpus stáčet do ruličky, ten pak přeneseme na začátek dalšího, aby konce na sebe navazovaly. Tímto způsobem postupně narolujeme všechny pláty. Je nutné aby rolování bylo pevné. Dort pak necháme ztuhnout v ledničce. Ztuhlý dort můžeme zdobit podle vlastní chutě a fantazie.

Přidat komentář