Narozeninový dort s pařížským krémem

Narozeninový dort s pařížským krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8495 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 447 g
Tuky 681 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus (na jednu roládu)
krupicový cukr 180 g
vejce 4 ks
mouka pšeničná hladká 140 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
rostlinný olej 1 PL
Pařížský krém
smetana ke šlehání 500 ml
čokoláda na vaření 1 bal
kakao 100 g
moučkový cukr 100 g
máslo 500 g
Na ozdobení
bobulovité ovoce
čerstvé maliny, jahody, borůvky

Postup

1

Krém: den předem krátce povaříme 2 šlehačky, 1 čokoládu na vaření, 10 dkg kakaa, 10 dkg cukru moučka.

2

Po povaření přecedíme a necháme do druhého dne v lednici.

3

Druhý den zašleháme 2 másla do hmoty z předešlého dne.

4

Korpus: Vyšleháme 180g cukru krupice se 4 vejci, poté přidáme 140g hladké mouky a 1/2 lžičky prášku do pečiva, lžíci oleje.

5

Pečeme na 190°C na pečícím papíru.

6

Po upečení ihned srolujeme roládu z kratší strany. Pro 10-12 porcí je potřeba upéct 2 rolády. Po vychladnutí rozřízneme roládu na 3 díly, které pomažeme krémem. Začneme korpus stáčet do ruličky, ten pak přeneseme na začátek dalšího, aby konce na sebe navazovaly. Tímto způsobem postupně narolujeme všechny pláty. Je nutné aby rolování bylo pevné.

7

Dort pak necháme ztuhnout v ledničce. Ztuhlý dort můžeme zdobit podle vlastní chutě a fantazie.

Autor: Buev

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit