Kuřátka z bílé čokolády

Kuřátka z bílé čokolády

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 24 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8580 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 1092 g
Tuky 431 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou veselá a sladká! Tahle kuřátka si zamilujete vy i vaše děti. Hanka Rawlings, autorka kuchařky Sladký design, vám ukáže, že udělat z klasických cupcaků zábavné velikonoční sladkosti je hračka.

Související recepty

Suroviny

máslo 250 g
bílá čokoláda 250 g
v čočkách
mouka pšeničná polohrubá 450 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
krupicový cukr 330 g
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
lehce prošlehaná
Na ganache
smetana na vaření 100 ml
12%
tmavá čokoláda 200 g
v čočkách
Na zdobení
fondán (potahová hmota) 220 g
gelové potravinářské barvivo žluté, oranžové a černé
moučkový cukr
na podsypání fondánu
voda
v malé mističce

1 Předehřejte troubu na 180 °C/160 °C a formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky. V rendlíku s 220 ml vody na mírném plameni a za stálého míchání rozpusťte máslo. Sundejte z plamene, přidejte čokoládu a vymíchejte dohladka. Nechte zchladnout.

2 Do velké misky prosejte mouku a prášek do pečiva, přimíchejte cukr a sůl a udělejte důlek. Vlijte zchladlou čokoládovou směs a důkladně promíchejte vařečkou. Přidejte vanilkový extrakt a postupně vmíchejte jedno vejce po druhém. Těsto nalijte do košíčků (plňte je 1 cm pod okraj). Pečte asi 25 minut. Nechte vychladnout.

3 Na ganache: čokoládu v misce zalijte vroucí smetanou. Nechte chvíli stát, aby se čokoláda rozpustila, a vymíchejte dohladka. Misku přetáhněte fólií a nechte odležet na zdobení (při pokojové teplotě).

JAK ZDOBIT

1 Odvažte 100 g fondánu, pomocí párátka do něj přidejte špetku žlutého barviva a zapracujte ho (jako byste hnětli těsto). Stejně obarvěte malý kousek fondánu na oranžovo a černo.

2 Na upečené cupcaky naneste trochu rozležené čokoládové ganache a povrch uhlaďte nožem. Nechte ztuhnout.

3 Na čistou podložku nasypte trochu cukru a žlutý (100 g) a bílý fondán (100 g) na ní rozválejte na cca 1–2mm placky. Kruhovým vykrajovátkem a nožem vykrájejte žlutá kolečka a bílé skořápky. Kolečka nalepte do středu cupcaků na zaschlou ganache a bílé skořápky přilepte na žlutý fondán štětečkem namočeným v troše vody.

4 Z různě obarveného fondánu pak vykrájejte oči, zobáčky, peříčka a nožičky a přilepte je na kuřátka trochou vody.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit