0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřátka z bílé čokolády
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 24 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8580 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 1092 g
Tuky 431 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou veselá a sladká! Tahle kuřátka si zamilujete vy i vaše děti. Hanka Rawlings, autorka kuchařky Sladký design, vám ukáže, že udělat z klasických cupcaků zábavné velikonoční sladkosti je hračka.

Suroviny

máslo 250 g
bílá čokoláda 250 g
v čočkách
mouka pšeničná polohrubá 450 g
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
krupicový cukr 330 g
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
lehce prošlehaná
Na ganache
tmavá čokoláda 200 g
v čočkách
Na zdobení
fondán (potahová hmota) 220 g
potravinářské barvivo
gelové potravinářské barvivo – žluté, oranžové a černé
moučkový cukr
na podsypání fondánu
voda
v malé mističce + štěteček

1 Předehřejte troubu na 180 °C/160 °C a formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky. V rendlíku s 220 ml vody na mírném plameni a za stálého míchání rozpusťte máslo. Sundejte z plamene, přidejte čokoládu a vymíchejte dohladka. Nechte zchladnout.

2 Do velké misky prosejte mouku a prášek do pečiva, přimíchejte cukr a sůl a udělejte důlek. Vlijte zchladlou čokoládovou směs a důkladně promíchejte vařečkou. Přidejte vanilkový extrakt a postupně vmíchejte jedno vejce po druhém. Těsto nalijte do košíčků (plňte je 1 cm pod okraj). Pečte asi 25 minut. Nechte vychladnout.

3 Na ganache: čokoládu v misce zalijte vroucí smetanou. Nechte chvíli stát, aby se čokoláda rozpustila, a vymíchejte dohladka. Misku přetáhněte fólií a nechte odležet na zdobení (při pokojové teplotě).

JAK ZDOBIT

1 Odvažte 100 g fondánu, pomocí párátka do něj přidejte špetku žlutého barviva a zapracujte ho (jako byste hnětli těsto). Stejně obarvěte malý kousek fondánu na oranžovo a černo.

2 Na upečené cupcaky naneste trochu rozležené čokoládové ganache a povrch uhlaďte nožem. Nechte ztuhnout.

3 Na čistou podložku nasypte trochu cukru a žlutý (100 g) a bílý fondán (100 g) na ní rozválejte na cca 1–2mm placky. Kruhovým vykrajovátkem a nožem vykrájejte žlutá kolečka a bílé skořápky. Kolečka nalepte do středu cupcaků na zaschlou ganache a bílé skořápky přilepte na žlutý fondán štětečkem namočeným v troše vody.

4 Z různě obarveného fondánu pak vykrájejte oči, zobáčky, peříčka a nožičky a přilepte je na kuřátka trochou vody.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč