Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Noky z ricotty se šalvějovým máslem
Noky z ricotty se šalvějovým máslem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Noky z ricotty se šalvějovým máslem

4.7/5 Počet hodnocení: 34
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1516 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 84 g
Tuky 100 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šalvějové máslo je přímo geniální záležitost!

Suroviny

ricotta 250 g
sůl
strouhaný
Na máslo
šalvěj 1 ČL
čerstvé listy, lze nahradit sušenou

Postup

1

Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Z ricotty, žloutku, soli, parmazánu a hladké mouky vytvořte lehce lepkavé tužší těsto a pomoučenýma rukama z něj vytvarujte válečky.

2

Ty pak rozkrájejte na proužky o tloušťce 1 cm a zmáčkněte je vidličkou, aby hezky vypadaly. Noky vhoďte do vroucí vody a povařte 1–2 minuty.

3

Na pánvi rozehřejte máslo společně se šalvějí, chvíli opékejte, pak osolte. Máslem před podáváním noky přelijte.

NĚCO NAVÍC
Noky můžete jíst jen tak samotné nebo si je naložte na talíř společně s pečeným kuřetem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín