Jednoduché noky z ricotty připravíte za pár minut a šalvějové máslo je přímo geniální záležitost! Tato dvojka představuje super rychlou teplou večeři nebo chutnou přílohu k pečenému masu. Zkrátka recept, který si rozhodně musíte uložit a také vyzkoušet.
Suroviny
Postup
Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Z ricotty, žloutku, soli, parmazánu a hladké mouky vytvořte lehce lepkavé tužší těsto a pomoučenýma rukama z něj vytvarujte válečky.
Ty pak rozkrájejte na proužky o tloušťce 1 cm a zmáčkněte je vidličkou, aby hezky vypadaly. Noky vhoďte do vroucí vody a povařte 1–2 minuty.
Na pánvi rozehřejte máslo společně se šalvějí, chvíli opékejte, pak osolte. Máslem před podáváním noky přelijte.
NĚCO NAVÍC
Noky můžete jíst jen tak samotné nebo si je naložte na talíř společně s pečeným kuřetem.