Noky z ricotty se šalvějovým máslem

Noky z ricotty se šalvějovým máslem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1516 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 84 g
Tuky 100 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šalvějové máslo je přímo geniální záležitost!

Suroviny

ricotta 250 g
žloutek 1 ks
sůl
parmazán 30 g
strouhaný
mouka pšeničná hladká 0.5 hrnku
Na máslo
máslo 2 PL
šalvěj 1 ČL
čerstvé listy, lze nahradit sušenou

1 Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Z ricotty, žloutku, soli, parmazánu a hladké mouky vytvořte lehce lepkavé tužší těsto a pomoučenýma rukama z něj vytvarujte válečky. Ty pak rozkrájejte na proužky o tloušťce 1 cm a zmáčkněte je vidličkou, aby hezky vypadaly. Noky vhoďte do vroucí vody a povařte 1–2 minuty.

2 Na pánvi rozehřejte máslo společně se šalvějí, chvíli opékejte, pak osolte. Máslem před podáváním noky přelijte.

NĚCO NAVÍC
Noky můžete jíst jen tak samotné nebo si je naložte na talíř společně s pečeným kuřetem.

 

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit