Šalvějové máslo je přímo geniální záležitost!
Suroviny
ricotta
250
g
žloutek
1
ks
sůl
parmazán
30
g
strouhaný
mouka pšeničná hladká
½
hrnku
Na máslo
máslo
2
PL
šalvěj
1
ČL
čerstvé listy, lze nahradit sušenou
Postup
1
Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Z ricotty, žloutku, soli, parmazánu a hladké mouky vytvořte lehce lepkavé tužší těsto a pomoučenýma rukama z něj vytvarujte válečky.
2
Ty pak rozkrájejte na proužky o tloušťce 1 cm a zmáčkněte je vidličkou, aby hezky vypadaly. Noky vhoďte do vroucí vody a povařte 1–2 minuty.
3
Na pánvi rozehřejte máslo společně se šalvějí, chvíli opékejte, pak osolte. Máslem před podáváním noky přelijte.
NĚCO NAVÍC
Noky můžete jíst jen tak samotné nebo si je naložte na talíř společně s pečeným kuřetem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čerstvý sýr ve 36 skvělých receptech: slaných i sladkých(36 receptů )