0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s arašídovým máslem a dvojí čokoládou

Cheesecake s arašídovým máslem a dvojí čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cheesecake s arašídovým máslem a dvojí čokoládou

4/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Na 1 dort o průměru 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4289 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 257 g
Tuky 291 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cheesecake, ve kterém se dokonale snoubí chuť arašídového másla a čokolády a křupavé elementy vytváří perfektně vyvážený kontrast ke krémové náplni, jsme v redakci překřtili na ‚absolutní blaho na talířku’, brzy pochopíte proč...

Suroviny

Na korpus
sušenky 100 g
digestive (prodává např. Marks & Spercer) nebo věnečky či BeBe sušenky
tmavá čokoláda 25 g
70%
máslo 25 g
+ na vymazání formy
Na náplň
vejce 2 ks
krupicový cukr 70 g
např. Philadelphia
tučný
bílá čokoláda 75 g
Na ozdobení
tmavá čokoláda 100 g
70%
pražené (mohou být i solené), nasekané nahrubo

Postup

Související články

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Formu o průměru 20 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2

Připravte korpus. Sušenky nadrťte, poté ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo a oboje nalijte na sušenky a promíchejte. Vzniklou směs napěchujte na dno formy a korpus 10 minut předpečte. Nechte vychladnout.

3

Připravte náplň. Vejce ušlehejte s cukrem do světlé pěny, následně zašlehejte krémový sýr, tvaroh i arašídové máslo. Bílou čokoládu opatrně rozpusťte ve vodní lázni a také ji zašlehejte do sýrové směsi. Náplň nalijte na předpečený korpus.

4

Teplotu v troubě snižte na 120 °C a na dno trouby položte pekáček s vroucí vodou. Připravený cheesecake položte na střední příčku a pečte cca 1 hodinu. Upečený cheesecake bude mít pevné okraje, ale stále lehce třaslavý střed. Vypněte troubu, pootevřete dvířka, zajistěte je vařečkou a nechte cheesecake 1 hodinu chladnout uvnitř. Poté ho vyndejte, nechte úplně vychladnout a uložte do lednice alespoň na 4 hodiny.

5

Na ozdobení nalámejte čokoládu a nasypte ji do misky. Smetanu nalijte do rendlíku, zahřejte těsně pod bod varu a zalijte jí čokoládu. Promíchejte, a pokud není poleva příliš horká, nalijte ji na cheesecake a rozetřete po povrchu. Okraj ozdobte nasekanými arašídy.

NĚCO NAVÍC
Cheesecake můžete péct také ve vodní lázni. Formu na cheesecake důkladně obalte alobalem. Poté připravte větší pekáček, do něj položte připravený cheesecake a umístěte na střední příčku trouby. Pekáček naplňte vroucí vodou tak, aby sahala do 2/3 výšky cheesecaku. Takto pečte do té doby, než budou okraje pevné a střed stále lehce třaslavý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/3

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte jídla, která vařily naše babičky?
  • Zajímavosti

KVÍZ: Poznáte jídla, která vařily naše babičky?

Kuchyně našich babiček je hotový poklad. Byly to ženy, které věděly, jak hospodařit s málem a přesto připravit jídla, která dokázala rozproudít naše chuťové pohárky. V dnešní uspěchané době se vyplatí ponořit se do vzpomínek a objevit...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč