0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tříčokoládový cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6569 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 501 g
Tuky 459 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle trojbarevný cheesecake je snem každého milovníka čokolády – v jednom jediném dortíku jsou totiž schované hned tři druhy! 

Suroviny

čokoládové sušenky 250 g
máslové – Derby, Esíčka, apod.
máslo 70 g
změklé + na formičky
tmavá čokoláda 40 g
nastrouhaná
mléčná čokoláda 200 g
nahrubo nasekaná
krémový sýr 750 g
čerstvý, např. Lučina
smetana ke šlehání 125 ml
33%
krupicový cukr 100 g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
sůl mořská 1 špetka
bílá čokoláda 100 g
nahrubo nasekaná
smetana ke šlehání 300 ml
40%, na ozdobení
kakao holandského typu
na poprášení

1 Máslem vymažte šest misek – formiček o objemu asi 375ml a hlubokých minimálně 6,5cm. Dno i boky vyložte pečicím papírem tak, aby pár centimetrů přečníval. (Nemáte-li formičky, můžete použít i jednu velkou. Pokud má volné dno, nezapomeňte ji před ponořením do vodní lázně důkladně obalit alobalem.) Troubu předehřejte na 160°C.

2 Sušenky rozmixujte tyčovým mixérem a smíchejte s máslem a nastrouhanou tmavou čokoládou. Sušenkový základ rozdělte na dno připravených formiček, směs upěchujte a formičky uložte do chladničky.

3 Na hrnec s vroucí vodou posaďte misku s nasekanou mléčnou čokoládou, nechte ji rozpustit a rozmíchejte dohladka. Odstavte a nechte trochu zchladnout.

4 V míse prošlehejte nejlépe elektrickým šlehačem sýr, smetanu, cukr a vanilku a nakonec vmíchejte vejce a špetku soli. Směs rozdělte napůl do dvou misek. Do jedné vmíchejte rozpuštěnou mléčnou čokoládu a rozdělte ji na sušenkový základ. Uhlaďte povrch a misky rozložte do pekáčku či na plech s vyšším okrajem a mezi ně nalijte horkou vodu, aby sahala do 2/3 výšky formiček. 

5 Pečte cca 20 minut, dokud náplň napůl nezpevní.

6 Nyní rozpusťte ve vodní lázni i bílou čokoládu. Odstavte a nechte asi 5 minut za občasného míchání zchladnout. Poté ji vmíchejte do misky se zbývající smetanovou směsí.

7 Bílý krém rozdělte na předpečené dortíky a pečte dalších 20 minut, nebo dokud krém nezpevní. (Začne-li se čokoláda shora zabarvovat, přikryjte misky pečicím papírem.) 

8 Vypněte troubu, pootevřete ji a cheesecaky nechte ještě hodinu chladnout uvnitř. Zchladlé dortíčky přikryjte fólií a dejte minimálně na hodinu do chladničky. Pak vyjměte z formiček, zakryjte a uložte na 4 hodiny nebo přes noc do chladničky. Podávejte se šlehačkou a lehce poprášené kakaem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Komentáře

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Marková, ano, obě vrstvy náplně se pečou ve vodní lázni.

Držíme palce, ať se dortíky podaří, redakce Apetitu

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč