Tříčokoládový cheesecake

Tříčokoládový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5273 kcal
Bílkoviny 110 g
Cukr 318 g
Tuky 403 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle trojbarevný cheesecake je snem každého milovníka čokolády – v jednom jediném dortíku jsou totiž schované hned tři druhy! 

Suroviny

250 g
čokoládové máslové sušenky (Derby, Esíčka, apod.)
máslo 70 g
změklé + na formičky
tmavá čokoláda 40 g
nastrouhaná
mléčná čokoláda 200 g
nasekaná
krémový sýr 750 g
čerstvý, např. Lučina
smetana ke šlehání 125 ml
33%
krupicový cukr 100 g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
sůl mořská špetka
bílá čokoláda 100 g
nahrubo
smetana ke šlehání 200 ml
40%, na ozdobu
kakao
na poprášení

1 Máslem vymažte šest misek – formiček o objemu asi 375ml a hlubokých minimálně 6,5cm. Dno i boky vyložte pečicím papírem tak, aby pár centimetrů přečníval. (Nemáte-li formičky, můžete použít i jednu velkou. Pokud má volné dno, nezapomeňte ji před ponořením do vodní lázně důkladně obalit alobalem.) Troubu předehřejte na 160°C.

2 Sušenky rozmixujte tyčovým mixérem a smíchejte s máslem a nastrouhanou tmavou čokoládou. Sušenkový základ rozdělte na dno připravených formiček, směs upěchujte a formičky uložte do chladničky.

3 Na hrnec s vroucí vodou posaďte misku s nasekanou mléčnou čokoládou, nechte ji rozpustit a rozmíchejte dohladka. Odstavte a nechte trochu zchladnout.

4 V míse prošlehejte nejlépe elektrickým šlehačem sýr, smetanu, cukr a vanilku a nakonec vmíchejte vejce a špetku soli. Směs rozdělte napůl do dvou misek. Do jedné vmíchejte rozpuštěnou mléčnou čokoládu a rozdělte ji na sušenkový základ. Uhlaďte povrch a misky rozložte do pekáčku či na plech s vyšším okrajem a mezi ně nalijte horkou vodu, aby sahala do 2/3 výšky formiček. 

5 Pečte cca 20 minut, dokud náplň napůl nezpevní.

6 Nyní rozpusťte ve vodní lázni i bílou čokoládu. Odstavte a nechte asi 5 minut za občasného míchání zchladnout. Poté ji vmíchejte do misky se zbývající smetanovou směsí.

7 Bílý krém rozdělte na předpečené dortíky a pečte dalších 20 minut, nebo dokud krém nezpevní. (Začne-li se čokoláda shora zabarvovat, přikryjte misky pečicím papírem.) 

8 Vypněte troubu, pootevřete ji a cheesecaky nechte ještě hodinu chladnout uvnitř. Zchladlé dortíčky přikryjte fólií a dejte minimálně na hodinu do chladničky. Pak vyjměte z formiček, zakryjte a uložte na 4 hodiny nebo přes noc do chladničky. Podávejte se šlehačkou a lehce poprášené kakaem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit