Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Oříšky karamelizované v datlovém sirupu

Oříšky karamelizované v datlovém sirupu

3.6/5 Počet hodnocení: 20
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 sáček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 576 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 81 g
Tuky 25 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na recept jsme použili neloupané vlašské ořechy, pokud byste chtěli věnovat přípravě více času, můžete ořechová jádra spařit a oloupat z jemné slupičky, tak jak se to dělá s mandlemi. Stejně můžete karamelizovat a zabalit jako dárek i mandle nebo lísková jádra. 

Související recepty

Suroviny

datlový sirup 2 PL

Postup

1

2 hrsti jader vlašských ořechů nasucho opečte v pánvi, až začnou zlátnout. Zasypte je 2 lžícemi krupicového cukru, promíchejte a nechte cukr rozpustit.

2

Nakonec přidejte ještě 2 lžíce datlového sirupu, znovu promíchejte a odstavte. Oříšky přesypte na plech a nechte vychladnout.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...