Na recept jsme použili neloupané vlašské ořechy, pokud byste chtěli věnovat přípravě více času, můžete ořechová jádra spařit a oloupat z jemné slupičky, tak jak se to dělá s mandlemi. Stejně můžete karamelizovat a zabalit jako dárek i mandle nebo lísková jádra.
Suroviny
Postup
1
2 hrsti jader vlašských ořechů nasucho opečte v pánvi, až začnou zlátnout. Zasypte je 2 lžícemi krupicového cukru, promíchejte a nechte cukr rozpustit.
2
Nakonec přidejte ještě 2 lžíce datlového sirupu, znovu promíchejte a odstavte. Oříšky přesypte na plech a nechte vychladnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladká odměna za vysvědčení(32 receptů )
- 35 úžasných vánočních sladkostí(35 receptů )