Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelovo-čokoládové kostky s makadamiovými oříšky

Karamelovo-čokoládové kostky s makadamiovými oříšky

4/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 30-40 kostek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4524 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 493 g
Tuky 240 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slané oříšky spolu s karamelem a čokoládou tvoří zajímavou a luxusní kombinaci. 

Suroviny

světlá
tmavá, min.55%
100 g
makademiové oříšky solené
smetana 300 ml
ke šlehání, 33%
cukr 300 g
třtinový, tmavý
sůl
mořská, podle chuti
kakao 30 g
holandského typu, na obal

Postup

1

Čokoládovou polevu rozpusťte nad vodní lázní a vmíchejte do ní nalámanou čokoládu, aby se v ní rozpustila.

2

Oříšky nasekejte nahrubo. Cukr nechte zkaramelizovat v hrnci, přidejte ořechy a karamelizujte je asi 2–3 minuty. Vlijte smetanu a míchejte, dokud se karamel nerozpustí. Přidejte špetku soli nebo podle chuti, promíchejte a nechte zchladnout.

3

Promíchejte obě směsi – čokoládovou i karamelovou – a výslednou směs nalijte do hranaté nádoby vyložené pečicím papírem. Uhlaďte špachtlí a nechte minimálně přes noc ztuhnout.

4

Druhý den vyjměte pomocí papíru na pečení, krájejte na kostky a obalujte je v kakau. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín