Karamelovo-čokoládové kostky s makadamiovými oříšky

Karamelovo-čokoládové kostky s makadamiovými oříšky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 30-40 kostek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4524 kcal
Bílkoviny 51 g
Cukr 493 g
Tuky 240 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slané oříšky spolu s karamelem a čokoládou tvoří zajímavou a luxusní kombinaci. 

Suroviny

čokoládová poleva 100 g
světlá
čokoláda 300 g
tmavá, min.55%
100 g
makademiové oříšky solené
smetana 300 ml
ke šlehání, 33%
cukr 300 g
třtinový, tmavý
sůl
mořská, podle chuti
kakao 30 g
holandského typu, na obal

1 Čokoládovou polevu rozpusťte nad vodní lázní a vmíchejte do ní nalámanou čokoládu, aby se v ní rozpustila.

2 Oříšky nasekejte nahrubo. Cukr nechte zkaramelizovat v hrnci, přidejte ořechy a karamelizujte je asi 2–3 minuty. Vlijte smetanu a míchejte, dokud se karamel nerozpustí. Přidejte špetku soli nebo podle chuti, promíchejte a nechte zchladnout.

3 Promíchejte obě směsi – čokoládovou i karamelovou – a výslednou směs nalijte do hranaté nádoby vyložené pečicím papírem. Uhlaďte špachtlí a nechte minimálně přes noc ztuhnout.

4 Druhý den vyjměte pomocí papíru na pečení, krájejte na kostky a obalujte je v kakau. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit