
Karamelovo-čokoládové kostky s makadamiovými oříšky
Slané oříšky spolu s karamelem a čokoládou tvoří zajímavou a luxusní kombinaci.
Ingredience
- 100g světlé čokoládové polevy
- 300g tmavé čokolády, min. 55%
- 100g solených makadamiových oříšků
- 300ml smetany ke šlehání (33%)
- 300g třtinového cukru
- mořská sůl podle chuti
- 30g kakaa holandského typu na obalení
Příprava jídla
1 Čokoládovou polevu rozpusťte nad vodní lázní a vmíchejte do ní nalámanou čokoládu, aby se v ní rozpustila.
2 Oříšky nasekejte nahrubo. Cukr nechte zkaramelizovat v hrnci, přidejte ořechy a karamelizujte je asi 2–3 minuty. Vlijte smetanu a míchejte, dokud se karamel nerozpustí. Přidejte špetku soli nebo podle chuti, promíchejte a nechte zchladnout.
3 Promíchejte obě směsi – čokoládovou i karamelovou – a výslednou směs nalijte do hranaté nádoby vyložené pečicím papírem. Uhlaďte špachtlí a nechte minimálně přes noc ztuhnout.
4 Druhý den vyjměte pomocí papíru na pečení, krájejte na kostky a obalujte je v kakau.
Přidat komentář