Opravdu opojný – svědčí o tom i fakt, že si naše art directorka Marcela chodila tuhle dobrůtku při focení dávat do čaje tak dlouho, až málem neviděla na monitor...
Suroviny
pomeranč
1
ks
víno červené
500
ml
hřebíček
8
ks
badyán
4
ks
hvězdičky
skořice
4
svitek
450
ml
hroznová štáva světlá
želírovací cukr
300
g
Postup
1
Z pomeranče okrájejte oranžovou část slupky a dejte ji do vína v rendlíku. Přidejte koření a přiveďte k varu. Odstavte a nechte alespoň 2 hodiny louhovat. Potom víno přeceďte přes jemné sítko.
2
Hroznovou šťávu rozmíchejte s želírovacím cukrem a nechte 3 minuty jemně probublávat. Potom rozmíchejte s vínem, nalijte do skleniček a nechte dokonale ztuhnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 15 receptů na jedlé dárky, které udělají radost každému(14 receptů )