
Opojný svařákový gel
Opravdu opojný – svědčí o tom i fakt, že si naše art directorka Marcela chodila tuhle dobrůtku při focení dávat do čaje tak dlouho, až málem neviděla na monitor...
Vydání: 2016/12
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 4 menší skleničky
Ingredience
- 1 pomeranč
- 500ml červeného vína
- 8 hřebíčků
- 4 hvězdičky badyánu
- 4 svitky skořice
- 450ml světlé hroznové šťávy
- 300g želírovacího cukru pro poměr 3:1
Příprava jídla
1 Z pomeranče okrájejte oranžovou část slupky a dejte ji do vína v rendlíku. Přidejte koření a přiveďte k varu. Odstavte a nechte alespoň 2 hodiny louhovat. Potom víno přeceďte přes jemné sítko.
2 Hroznovou šťávu rozmíchejte s želírovacím cukrem a nechte 3 minuty jemně probublávat. Potom rozmíchejte s vínem, nalijte do skleniček a nechte dokonale ztuhnout.
Přidat komentář