0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opojný svařákový gel

Opojný svařákový gel

3.3 / 5. Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 4 menší skleničky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6806 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 1117 g
Tuky 193 g
Vláknina 258 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdu opojný – svědčí o tom i fakt, že si naše art directorka Marcela chodila tuhle dobrůtku při focení dávat do čaje tak dlouho, až málem neviděla na monitor... 

Suroviny

pomeranč 1 ks
víno červené 500 ml
hřebíček 8 ks
badyán 4 ks
hvězdičky
skořice 4 svitek
450 ml
hroznová štáva světlá
želírovací cukr 300 g

1 Z pomeranče okrájejte oranžovou část slupky a dejte ji do vína v rendlíku. Přidejte koření a přiveďte k varu. Odstavte a nechte alespoň 2 hodiny louhovat. Potom víno přeceďte přes jemné sítko.

2 Hroznovou šťávu rozmíchejte s želírovacím cukrem a nechte 3 minuty jemně probublávat. Potom rozmíchejte s vínem, nalijte do skleniček a nechte dokonale ztuhnout. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit