Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Ochucená strouhanka

Ochucená strouhanka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 10 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1000 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 177 g
Tuky 16 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jakýkoliv smažený nebo zapékaný pokrm povznese voňavá čerstvá strouhanka na hvězdnou úroveň!

Suroviny

petrželka svazek
hladkolistá
pečivo 300 g
(den až dva starého, bez posypu na kůrce)
parmazán 50 g
strouhaný
česnek 1 stroužek
měnší drcený kousek
sůl špetka

Otrhejte listy petrželky a rozmixujte je nadrobno. Do mixéru přidejte zbývající přísady a rozmixujte je na strouhanku. Protože chleba není suchý, nepodaří se vám to úplně najemno, což ale vůbec nevadí – v pokrmech to vypadá efektně. Strouhanku, kterou nespotřebujete, můžete zmrazit a použít příště (strouhanka povolí během 10 minut).

2 Ochucenou strouhankou použijte na přípravu receptů uvedených pod textem.

CO DÁL SE STROUHANKOU?

  • Základní ochucenou strouhanku můžete ještě dochutit mletým chilli nebo uzenou paprikou. Skvělá je i s nastrouhanou kůrou z biocitronu – hodí se zejména na ryby, ale třeba i na telecí. Kdo nerad sýr, může ho vynechat.
  • Pokud chcete mít strouhanku rovnoměrně pokapanou olejem, můžete ji s předepsaným množstvím oleje rovnou promíchat ještě před obalováním nebo posypáváním.
  • Ochucenou strouhankou lze posypat gratinované mušle, ideální je do grilovaných nebo pečených žampionů a na cukety: střední cuketu překrojte podélně napůl, zapíchejte do řezné strany nudličky česneku, dejte do pekáčku, posypejte sušenou slaninou a strouhankou a upečte v rozpálené troubě dozlatova.
  • V bešamelu s mortadelou se dá zapékat také květák či brokolice, třeba i s těstovinami. A samozřejmě nezapomeňte na ochucenou čerstvou strouhanku!

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit