Jakýkoliv smažený nebo zapékaný pokrm povznese voňavá čerstvá strouhanka na hvězdnou úroveň!
Postup
1
Otrhejte listy petrželky a rozmixujte je nadrobno. Do mixéru přidejte zbývající přísady a rozmixujte je na strouhanku. Protože chleba není suchý, nepodaří se vám to úplně najemno, což ale vůbec nevadí – v pokrmech to vypadá efektně. Strouhanku, kterou nespotřebujete, můžete zmrazit a použít příště (strouhanka povolí během 10 minut).
2
Ochucenou strouhankou použijte na přípravu pokrmů uvedených v Souvisejících receptech.
CO DÁL SE STROUHANKOU?
- Základní ochucenou strouhanku můžete ještě dochutit mletým chilli nebo uzenou paprikou. Skvělá je i s nastrouhanou kůrou z biocitronu – hodí se zejména na ryby, ale třeba i na telecí. Kdo nerad sýr, může ho vynechat.
- Pokud chcete mít strouhanku rovnoměrně pokapanou olejem, můžete ji s předepsaným množstvím oleje rovnou promíchat ještě před obalováním nebo posypáváním.
- Ochucenou strouhankou lze posypat gratinované mušle, ideální je do grilovaných nebo pečených žampionů a na cukety: střední cuketu překrojte podélně napůl, zapíchejte do řezné strany nudličky česneku, dejte do pekáčku, posypejte sušenou slaninou a strouhankou a upečte v rozpálené troubě dozlatova.
- V bešamelu s mortadelou se dá zapékat také květák či brokolice, třeba i s těstovinami. A samozřejmě nezapomeňte na ochucenou čerstvou strouhanku!