Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ochucená strouhanka
Ochucená strouhanka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ochucená strouhanka

3.5/5 Počet hodnocení: 17
Do 10 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1006 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 178 g
Tuky 16 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jakýkoliv smažený nebo zapékaný pokrm povznese voňavá čerstvá strouhanka na hvězdnou úroveň!

Suroviny

petrželka 1 svazek
hladkolistá
pečivo 300 g
bílé, den až dva staré, bez posypu na kůrce
strouhaný
česnek 1 stroužek
měnší, drcený
sůl 1 špetka

Postup

1

Otrhejte listy petrželky a rozmixujte je nadrobno. Do mixéru přidejte zbývající přísady a rozmixujte je na strouhanku. Protože chleba není suchý, nepodaří se vám to úplně najemno, což ale vůbec nevadí – v pokrmech to vypadá efektně. Strouhanku, kterou nespotřebujete, můžete zmrazit a použít příště (strouhanka povolí během 10 minut).

2

Ochucenou strouhankou použijte na přípravu pokrmů uvedených v Souvisejících receptech.

CO DÁL SE STROUHANKOU?

  • Základní ochucenou strouhanku můžete ještě dochutit mletým chilli nebo uzenou paprikou. Skvělá je i s nastrouhanou kůrou z biocitronu – hodí se zejména na ryby, ale třeba i na telecí. Kdo nerad sýr, může ho vynechat.
     
  • Pokud chcete mít strouhanku rovnoměrně pokapanou olejem, můžete ji s předepsaným množstvím oleje rovnou promíchat ještě před obalováním nebo posypáváním.
     
  • Ochucenou strouhankou lze posypat gratinované mušle, ideální je do grilovaných nebo pečených žampionů a na cukety: střední cuketu překrojte podélně napůl, zapíchejte do řezné strany nudličky česneku, dejte do pekáčku, posypejte sušenou slaninou a strouhankou a upečte v rozpálené troubě dozlatova.
     
  • V bešamelu s mortadelou se dá zapékat také květák či brokolice, třeba i s těstovinami. A samozřejmě nezapomeňte na ochucenou čerstvou strouhanku!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...