Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ochucená strouhanka
Ochucená strouhanka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ochucená strouhanka

3.4/5 Počet hodnocení: 18
Do 10 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1006 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 178 g
Tuky 16 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jakýkoliv smažený nebo zapékaný pokrm povznese voňavá čerstvá strouhanka na hvězdnou úroveň!

Související recepty

Suroviny

petrželka 1 svazek
hladkolistá
pečivo 300 g
bílé, den až dva staré, bez posypu na kůrce
strouhaný
česnek 1 stroužek
měnší, drcený
sůl 1 špetka

Postup

1

Otrhejte listy petrželky a rozmixujte je nadrobno. Do mixéru přidejte zbývající přísady a rozmixujte je na strouhanku. Protože chleba není suchý, nepodaří se vám to úplně najemno, což ale vůbec nevadí – v pokrmech to vypadá efektně. Strouhanku, kterou nespotřebujete, můžete zmrazit a použít příště (strouhanka povolí během 10 minut).

2

Ochucenou strouhankou použijte na přípravu pokrmů uvedených v Souvisejících receptech.

CO DÁL SE STROUHANKOU?

  • Základní ochucenou strouhanku můžete ještě dochutit mletým chilli nebo uzenou paprikou. Skvělá je i s nastrouhanou kůrou z biocitronu – hodí se zejména na ryby, ale třeba i na telecí. Kdo nerad sýr, může ho vynechat.
     
  • Pokud chcete mít strouhanku rovnoměrně pokapanou olejem, můžete ji s předepsaným množstvím oleje rovnou promíchat ještě před obalováním nebo posypáváním.
     
  • Ochucenou strouhankou lze posypat gratinované mušle, ideální je do grilovaných nebo pečených žampionů a na cukety: střední cuketu překrojte podélně napůl, zapíchejte do řezné strany nudličky česneku, dejte do pekáčku, posypejte sušenou slaninou a strouhankou a upečte v rozpálené troubě dozlatova.
     
  • V bešamelu s mortadelou se dá zapékat také květák či brokolice, třeba i s těstovinami. A samozřejmě nezapomeňte na ochucenou čerstvou strouhanku!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...