0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cibule po sicilsku
ZDROJ: Cibule po sicilsku
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 406 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 27 g
Tuky 28 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Předkrm, který si připravují na slunném jihu Itálie.

Suroviny

ochucená strouhanka (viz. postup)
cibule bílá 2 ks
na 5mm plátky
sůl mořská
chilli sušené
drcené
rozinky 1 PL
kapary 1 PL
olivový olej 2 PL

1 Do pekáčku rozprostřete polovinu strouhanky. Poklaďte cibulí, osolte a okořeňte chilli. Posypte rozinkami, kapary a zbytkem strouhanky. Pokapejte olejem a pečte při 200 °C asi 20 minut, až bude strouhanka zlatavá a cibule ještě pevná. Podávejte vlažné či studené jako předkrm.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit