Bude vám chutnat jako předkrm i lehké hlavní jídlo.
Postup
1
Zbavte fenykl tvrdých konců listů a vykrojte košťál. Fenykl nakrájejte na 1 cm silné plátky a uvařte je v osolené vodě doměkka.
2
Zapékací nádobu vymažte olejem a vysypte trochou strouhanky. Fenykl sceďte a 2 lžíce vody uschovejte. Rozřeďte s nimi bešamel a promíchejte ho s parmazánem a mortadelou natrhanou na kousky.
3
Fenykl naklaďte do zapékací nádoby, zalijte bešamelem a posypejte zbývající strouhankou. Zapékejte při 200 °C asi 20 minut, až strouhanka zezlátne a bešamel začne bublat. Hodí se jako předkrm i hlavní jídlo.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 26 receptů s fenyklem(28 receptů )