0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 51905 kcal
Bílkoviny 508 g
Sacharidy 4819 g
Tuky 3308 g
Vláknina 207 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslo 22
moučkový cukr 22
žloutek 6 ks
mouka pšeničná polohrubá 12
výběrová
kakao 2 PL
necelé
kypřicí prášek do pečiva 3 bal
Na nádivku
ořechy 20
pomleté
moučkový cukr 15
rum 1

Postup

1

Žloutky, máslo, cukr třeme do pěny, přidáme kakao, mouku, prášek do pečiva a sníh ze 6 bilků a lehce vmícháme.

2

Nalít na vymazaný a vysypaný plech moukou a dát péct.

3

Upečené potřít pikantní marmeládou, nádivkou a čokoládovou polevou.

Foto: Commons.Wikimedia.com

 
Autor: andousek6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit