Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 20

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1337 kcal
Bílkoviny 21 g
Cukr 93 g
Tuky 85 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jednou z nejhezčích vlastností čokolády je tvárnost. Bez problémů se rozpustí a pak zase ztuhne v úplně jiném tvaru a podobě. V dobrých restauracích je zvykem nabízet hostům jako pozornost podniku drobné čokoládové bonbony, zvané petits fours. Doma můžou tuhle roli klidně převzít čokoládové lístky, které posypete oříšky. Uchovejte je v pohotovosti mezi vrstvami ubrousků v plechové krabici na chladnějším místě.

Suroviny

čokoláda 200 g
kvalitní
lískové oříšky 1 ČL
nasekané, pražené - lze nahradit mandlemi
ořechy 1 PL
drcené, pražené, na posypání
1 Čokoládu rozpusťte v mikrovlnce nebo nad parou a přimíchejte oříšky či mandle. Na list voskového papíru naneste lžící hromádky hmoty a rozetřete je na velmi tenká kolečka v řadách po čtyřech. Až začne čokoláda tuhnout, nastříhejte papír na pruhy a položte ho přes formičky (obrácené misky nebo lžíce), aby čokoláda získala tvar. Po půlhodině až hodině obraťte a stáhněte papír. Posypte praženými oříšky.

TiP  Tmavá čokoláda se rozpouští lépe než bílá, ale obě to zvládnou i v mikrovlnce. U bílé ji nastavte na střední výkon a prohřívejte 30–45 vteřin, promíchejte a ještě půl minuty zahřívejte. Tmavá se rozpouští dvě až tři minuty při 75% výkonu; v polovině doby ji promíchejte. Sražené bílé čokoládě už není pomoci, tmavou můžete prošlehat s pár kapkami rost-linného oleje, ale bude to znát na chuti.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit