0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bezé roláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 78
Do 30 minut Snadné Na 1 roládu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3107 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 275 g
Tuky 199 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plzeňská cukrárna Crystal, ve které jsme si na bezé roládě ujeli, vám připomene staré mléčné bary. Retro interiér však doplňují dokonalé dorty a zákusky z poctivých přísad. Recept je upravený na běžnou velikost plechu, kterou většina z nás doma používá. Chcete-li mít roládu zatočenější, rolujte ji směrem od kratší strany. 

Suroviny

bílek 250 g
cca z 8 vajec, ale doporučujeme bílky zvážit
krupicový cukr 200 g
mouka pšeničná hladká 80 g
vlašské ořechy 50 g
mleté
moučkový cukr
na poprášení
smetana ke šlehání 500 ml

Postup

1

Troubu rozehřejte na 250°C. Bílky vyšlehejte za postupného přidávání krupicového cukru na pevný sníh, do něj zlehka zamíchejte prosátou mouku a ořechy.

2

Vzniklou promíchanou hmotu stejnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a jemně poprašte moučkovým cukrem. Pečte v předehřáté troubě velmi krátce do světle růžova – trvá to asi 10 minut.

3

Po upečení a vychladnutí odstraňte papír a plát potřete dotuha ušlehanou smetanou. Z delší strany stočte do rolády. Nechte 2 hodiny v chladu rozležet a poté pocukrujete a krájejte na plátky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit