Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bezé roláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 143
Do 30 minut Snadné Na 1 roládu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3107 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 275 g
Tuky 199 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bezé roláda z pzeňskaé cukrárny Crystal, vám připomene staré mléčné bary. Retro interiér však doplňují dokonalé dorty a zákusky z poctivých přísad. Recept je upravený na běžnou velikost plechu, kterou většina z nás doma používá. Chcete-li mít roládu zatočenější, rolujte ji směrem od kratší strany. 

Související recepty

Suroviny

bílek 250 g
cca z 8 vajec, ale doporučujeme bílky zvážit
na poprášení

Postup

1

Troubu rozehřejte na 250 °C. Bílky vyšlehejte za postupného přidávání krupicového cukru na pevný sníh, do něj zlehka zamíchejte prosátou mouku a ořechy.

2

Vzniklou promíchanou hmotu stejnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a jemně poprašte moučkovým cukrem. Pečte v předehřáté troubě velmi krátce do světle růžova – trvá to asi 10 minut.

3

Po upečení a vychladnutí odstraňte papír a plát potřete dotuha ušlehanou smetanou. Z delší strany stočte do rolády. Nechte 2 hodiny v chladu rozležet a poté pocukrujete a krájejte na plátky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...