0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3636 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 136 g
Tuky 292 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sněhová zmrzlina? Dvojnásobné potěšení!

Suroviny

vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
½ ČL
mátová esence - lze vynechat
citronová kůra 1 ČL
krupicový cukr 90 g
pistácie 200 g
loupané, nesolené
pusinky k podávání

1 Mascarpone prošlehejte se žloutky, mátovou esencí a citronovou kůrou.

2 Bílky vyšlehejte dotuha, přisypte cukr a prošlehejte. Vyšlehané bílky opatrně vmíchejte do mascarpone.

3 Směs přesuňte do zmrzlinovače a nechte vymíchat zmrzlinu. Nemáte-li zmrzlinovač, dejte směs do plastové krabičky a vložte ji do mrazáku. Každou půlhodinku směs promíchejte tak, abyste rozbili zmrzlé krystalky. Nakonec vmíchejte pistácie a nechte zcela ztuhnout. Podávejte s pusinkami podle základního receptu.
 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč