Sněhová zmrzlina? Dvojnásobné potěšení!
Suroviny
mascarpone
375
g
vejce
4
ks
žloutky a bílky zvlášť
½
ČL
mátová esence - lze vynechat
citronová kůra
1
ČL
krupicový cukr
90
g
pistácie
200
g
loupané, nesolené
pusinky k podávání
Postup
1
Mascarpone prošlehejte se žloutky, mátovou esencí a citronovou kůrou.
2
Bílky vyšlehejte dotuha, přisypte cukr a prošlehejte. Vyšlehané bílky opatrně vmíchejte do mascarpone.
3
Směs přesuňte do zmrzlinovače a nechte vymíchat zmrzlinu. Nemáte-li zmrzlinovač, dejte směs do plastové krabičky a vložte ji do mrazáku. Každou půlhodinku směs promíchejte tak, abyste rozbili zmrzlé krystalky. Nakonec vmíchejte pistácie a nechte zcela ztuhnout. Podávejte s pusinkami podle základního receptu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x skvělá domácí zmrzlina(20 receptů )