Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostré hovézí s bylinným kuskusem

Ostré hovézí s bylinným kuskusem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2546 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 10 g
Tuky 211 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chermoula se s oblibou používá v marocké kuchyni k ochucení grilovaného masa a ryb. 

Suroviny

v celku
Na kořenící směs chermoula
olivový olej 150 ml
1 PL
mletý římský kmín
koriandr čerstvý 2 ČL
citronová kůra a šťáva
česnek 2 stroužky
drcený
chilli sušené špetka
drcené
máta 2 hrsti
nasekané lístky
K podávání
ochucený mátou, bazalkou a hladkolistou petrželkou, citronovou kůrou, olivovým olejem vinným octem a mořskou solí

Postup

1

Promíchejte přísady na kořenící směs s olejem a vetřete ji do masa. Marinujte deset minut. Pak grilujte 5 minut z obou stran. Nakrájejte a podávejte s bylinným kuskusem.

JAKÉ VYBRAT VÍNO

Sommeliér Tomáš Brůha doporučuje:

Sommeliér Tomáš Brůha

Krásný kousek hovězího masa v kořenité marinádě s bylinkovým kuskusem s „vůní“ severní Afriky volá po elegantním, středně plném červeném víně s pěknou kyselinkou a měkkou tříslovinou. Z odrůd se bude skvěle hodit Svatovavřinecké nebo Rulandské modré. Určitě můžeme vybírat vína přívlastková a nemusíte se vyhýbat ani vínům, která zrála nějaký čas na dřevěném sudu. Zajímavou chuťovou variantu vytvoří í minimálně dvou až tříletá vína odrůdy Zweigeltrebe. Osobně bych se ale přiklonil k prvním dvěma zmíněným, které jsou v ČR velmi tradiční a daří se jim zde.

Jedny z nejlepších Ruland modrých nebo Svatovavřineckých se vyrábějí ve Velkopavlovické či Mikulovské podoblasti a také v České vinařské oblasti, především na Litoměřicku a Roudnicku.

Více na www.wineofczechrepublic.cz 

logo vína y moravy a cech

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč