Chermoula se s oblibou používá v marocké kuchyni k ochucení grilovaného masa a ryb.
Suroviny
Postup
Promíchejte přísady na kořenící směs s olejem a vetřete ji do masa. Marinujte deset minut. Pak grilujte 5 minut z obou stran. Nakrájejte a podávejte s bylinným kuskusem.
JAKÉ VYBRAT VÍNO
Sommeliér Tomáš Brůha doporučuje:
Krásný kousek hovězího masa v kořenité marinádě s bylinkovým kuskusem s „vůní“ severní Afriky volá po elegantním, středně plném červeném víně s pěknou kyselinkou a měkkou tříslovinou. Z odrůd se bude skvěle hodit Svatovavřinecké nebo Rulandské modré. Určitě můžeme vybírat vína přívlastková a nemusíte se vyhýbat ani vínům, která zrála nějaký čas na dřevěném sudu. Zajímavou chuťovou variantu vytvoří í minimálně dvou až tříletá vína odrůdy Zweigeltrebe. Osobně bych se ale přiklonil k prvním dvěma zmíněným, které jsou v ČR velmi tradiční a daří se jim zde.
Jedny z nejlepších Ruland modrých nebo Svatovavřineckých se vyrábějí ve Velkopavlovické či Mikulovské podoblasti a také v České vinařské oblasti, především na Litoměřicku a Roudnicku.
Více na www.wineofczechrepublic.cz
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 25 skvělých jídel z grilu(32 receptů )