Ostré chutě zmírní pivo.
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
nakrájená nahrubo
hovězí maso mleté
500
g
lze použít i krůtí nebo kuřecí
fazole červené
1
ks
v konzervě, slité, propláchnuté
BBQ omáčka
10
PL
chilli paprička
3
ks
červená, nadrobno
rajčatová passata - pyré
4
PL
třtinový cukr
2
PL
sůl
rajče
6
ks
větší
nachos
400
g
čedar
200
g
strouhaný
koriandr čerstvý
1
hrst
čerstvý, nasekaný
limeta
1
ks
na dochucení
k podávání
Postup
1
V pánvi rozpalte olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Přidejte maso a opékejte, dokud nezačne hnědnout a rozpadat se.
2
Fazole spolu s BBQ omáčkou, papričkami, passatou a cukrem přidejte k masu a 5–10 minut za stálého míchání vařte, aby se tekutina zredukovala a směs zhoustla. Případně dosolte a doslaďte. Odstavte.
3
Rajčata zbavte semínek a dužinu nakrájejte na kostičky. Nachos, masovou směs, čedar a rajčata střídavě vrstvěte na žáruvzdorný talíř či mísu.
4
Dejte pod gril a zapékejte, dokud se sýr nezačne roztékat a kraje nachos nezezlátnou. Vyndejte z trouby, posypte koriandrem, zakápněte podle chuti šťávou z limetky a podávejte se zakysanou smetanou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!(30 receptů )
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )