Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4770 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 428 g
Tuky 230 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostré chutě zmírní pivo.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
nakrájená nahrubo
lze použít i krůtí nebo kuřecí
v konzervě, slité, propláchnuté
červená, nadrobno
rajčatová passata - pyré 4 PL
třtinový cukr 2 PL
sůl
větší
nachos 400 g
čedar 200 g
strouhaný
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý, nasekaný
na dochucení
k podávání

Postup

1

V pánvi rozpalte olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Přidejte maso a opékejte, dokud nezačne hnědnout a rozpadat se. 

2

Fazole spolu s BBQ omáčkou, papričkami, passatou a cukrem přidejte k masu a 5–10 minut za stálého míchání vařte, aby se tekutina zredukovala a směs zhoustla. Případně dosolte a doslaďte. Odstavte.

3

Rajčata zbavte semínek a dužinu nakrájejte na kostičky. Nachos, masovou směs, čedar a rajčata střídavě vrstvěte na žáruvzdorný talíř či mísu.

4

Dejte pod gril a zapékejte, dokud se sýr nezačne roztékat a kraje nachos nezezlátnou. Vyndejte z trouby, posypte koriandrem, zakápněte podle chuti šťávou z limetky a podávejte se zakysanou smetanou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...