0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4770 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 428 g
Tuky 230 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostré chutě zmírní pivo.

 

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nahrubo
hovězí maso mleté 500 g
lze použít i krůtí nebo kuřecí
fazole červené 1 ks
v konzervě, slité, propláchnuté
BBQ omáčka 10 PL
chilli paprička 3 ks
červená, nadrobno
rajčatová passata - pyré 4 PL
třtinový cukr 2 PL
sůl
rajče 6 ks
větší
nachos 400 g
čedar 200 g
strouhaný
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý, nasekaný
limeta 1 ks
na dochucení
zakysaná smetana
k podávání

1 V pánvi rozpalte olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Přidejte maso a opékejte, dokud nezačne hnědnout a rozpadat se. Fazole spolu s BBQ omáčkou, papričkami, passatou a cukrem přidejte k masu a 5–10 minut za stálého míchání vařte, aby se tekutina zredukovala a směs zhoustla. Případně dosolte a doslaďte. Odstavte.

2 Rajčata zbavte semínek a dužinu nakrájejte na kostičky. Nachos, masovou směs, čedar a rajčata střídavě vrstvěte na žáruvzdorný talíř či mísu. Dejte pod gril a zapékejte, dokud se sýr nezačne roztékat a kraje nachos nezezlátnou. Vyndejte z trouby, posypte koriandrem, zakápněte podle chuti šťávou z limetky a podávejte se zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit