Salsu si můžete připravit až dva dny předem a uchovat ji v chladničce.
Suroviny
nachos
40
ks
jemně solené
čedar
200
g
strouhaný na hrubo
jalapeño
100
g
konzervované
koriandr čerstvý
lístky na ozdobu
Na salsu
olivový olej
1
PL
šalotka
3
ks
nadrobno
česnek
2
stroužky
drcené
chilli paprička
1
špetka
drcené, sušené
krupicový cukr
1
ČL
koriandr čerstvý
2
PL
čerstvý, nasekaný
limetová šťáva
2
ČL
sůl
1 Na salsu opékejte v pánvi na oleji šalotky asi 4 minuty dosklovita. Vhoďte česnek, zamíchejte a pak přidejte rajčata, chilli, cukr, osolte a vařte 20 minut do zhoustnutí. Vmíchejte koriandr a limetovou šťávu a rozmixujte. Dejte stranou vychladnout.
2 Troubu předehřejte na 190 °C. Rozložte lupínky na plech s pečicím papírem. Na každý dejte trochu sýra a kolečko jalapeño papričky. Dejte péct na 5–10 minut, až se sýr rozpustí. Na každou jednohubku dejte trochu salsy a ozdobte koriandrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu z grilu pro vegetariány(6 receptů)