Nachos se salsou

Nachos se salsou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Na 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1172 kcal
Bílkoviny 59 g
Cukr 50 g
Tuky 78 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salsu si můžete připravit až dva dny předem a uchovat ji v chladničce.

Suroviny

40 ks
tortilové lupínky jemně solené
čedar 200 g
na hrubo
100 g
jalapeños konzervované
koriandr
lístky na ozdobu
Na salsu
olivový olej 1 PL
šalotka 3 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
rajčata 200 g
konzerva, nakrájená
chilli paprička 1 špetka
drceneé, sušené
krupicový cukr 1 ČL
a trochu sůl
koriandr 2 PL
čerstvý, nasekaný
limetová šťáva 2 ČL

1 Na salsu opékejte v pánvi na oleji šalotky asi 4 minuty dosklovita. Vhoďte česnek, zamíchejte a pak přidejte rajčata, chilli, cukr, osolte a vařte 20 minut do zhoustnutí. Vmíchejte koriandr a limetovou šťávu a rozmixujte. Dejte stranou vychladnout.

2 Troubu předehřejte na 190 °C. Rozložte lupínky na plech s pečicím papírem. Na každý dejte trochu sýra a kolečko jalapeño papričky. Dejte péct na 5–10 minut, až se sýr rozpustí. Na každou jednohubku dejte trochu salsy a ozdobte koriandrem.

 

Apetit magazín

  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...

Obchod Apetit