Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ovesná kaše naslano

Ovesná kaše naslano
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ovesná kaše naslano

4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1755 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 150 g
Tuky 89 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když dáte šanci ovesným vločkám ve slané verzi, máte spoustu možností, čím je ještě doplnit a vylepšit a přitom zužitkovat třeba zbytky z lednice a spíže. Budete překvapeni, jaká hostina se dá jednoduše připravit.

Suroviny

řepkový olej 2 PL
nebo slunečnicový
nakrájená nadrobno
jemné
voda 1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
eidam 70 g
nastrouhaný najemno
nakrájené na šestinky
salát 3 listy
vinný ocet červený 1 ČL
vejce 3 ks
uvařená tak, jak je máte rádi (my jsme připravili zastřená – viz Něco navíc)

Postup

1

V rendlíku na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli a za občasného míchání ji opékejte doměkka, 1–2 minuty. Vsypte vločky a minutu míchejte. Vlijte 1 litr vody, ochuťte 1/4 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a za častého míchání vařte dokré-mova 10–12 minut. Pak do kaše vmíchejte sýr, dosolte a dopepřete.

2

Kaši podávejte s rajčetem, salátem pokapaným octem a s osoleným a opepřeným vejcem.

NĚCO NAVÍC
V mělkém rendlíku přiveďte vodu těsně pod bod varu a vlijte do ní 1 lžíci octa. Vejce rozklepněte do hrnečku, ve vodě utvořte lžící vír, vlijte do něj vejce a prohřívejte 3–4 minuty, až bílek ztuhne (žloutek má zůstat tekutý).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč