Když dáte šanci ovesným vločkám ve slané verzi, máte spoustu možností, čím je ještě doplnit a vylepšit a přitom zužitkovat třeba zbytky z lednice i spíže. Budete překvapeni, jak úžasná ovesná kaše naslano je...
Suroviny
Postup
V rendlíku na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli a za občasného míchání ji opékejte doměkka, 1–2 minuty. Vsypte vločky a minutu míchejte. Vlijte 1 litr vody, ochuťte 1/4 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a za častého míchání vařte dokrémova 10–12 minut. Pak do kaše vmíchejte sýr, dosolte a dopepřete.
Kaši podávejte s rajčetem, salátem pokapaným octem a s osoleným a opepřeným vejcem.
NĚCO NAVÍC
V mělkém rendlíku přiveďte vodu těsně pod bod varu a vlijte do ní 1 lžíci octa. Vejce rozklepněte do hrnečku, ve vodě utvořte lžící vír, vlijte do něj vejce a prohřívejte 3–4 minuty, až bílek ztuhne (žloutek má zůstat tekutý).