Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Palačinka z trouby s kořeněnými blumami

Na tuhle dobrotu potřebujete pánvičku vhodnou do trouby o průměru 20–23 centimetrů. Musí i pěkně vypadat, protože z trouby v ní jde nadýchaná palačinka rovnou na stůl. Padá totiž podobnou rychlostí jako suflé.

Vydání: 2019/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odpočinutí 0:30
PT25M
Pečení 0:25
Sladká jídla

Ingredience

    • 100 g borůvek
    • 100 g hladké mouky
    • špetka soli
    • špetka mleté skořice
    • 3 rozšlehaná vejce
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 150 ml plnotučného mléka, vlažného
    • 1 lžíce másla
    • 2 lžíce olivového oleje
    • vanilková zmrzlina k podávání

    NA KOŘENĚNÉ BLUMY A OMÁČKU

    • 4 blumy, zbavené pecek a rozkrojené napůl
    • 100 g hnědého cukru
    • 1 vanilkový lusk, rozpůlený a semínka vyškrábnutá
    • 1 hvězdička badyánu
    • strouhnutí muškátového oříšku
    • 2 hřebíčky

Příprava jídla

1 Vložte všechny přísady na kořeněné blumy a omáčku (včetně prázdného vanilkového lusku) do rendlíku a přilijte 100 ml vody. Přiklopte a vařte na středním plameni 5–10 minut, dokud nejsou blumy měkké. Potom blumy vylovte z hrnce a dejte je stranou vychladnout. Tekutinu přelijte přes cedník do menší pánvičky a vařte pár minut do zhoustnutí. Do vzniklé omáčky nasypte borůvky a odstavte ji z ohně.

2 Mouku prosejte do velké mísy, přidejte špetku soli a skořice. Do mouky udělejte ve středu důlek. Do důlku vlijte vejce a vanilkový extrakt. Společně prošlehejte do hustého těstíčka, pak pomalu přilévejte mléko a metličkou šlehejte – těsto by mělo mít konzistenci jako hustá smetana ke šlehání. Nechte 30 minut odpočinout v pokojové teplotě.

3 Rozehřejte troubu na 200°C. Do trouby dejte rošt do dvou třetin výšky, položte na něj pánvičku a 10 minut ji nechte nasucho rozpálit. Pak přidejte do pánve máslo a olej a bleskově je rozetřete silikonovým štětcem. Pracujte rychle, ale opatrně, ať se nespálíte! Nyní do rozpálené pánve vlijte těsto a ihned ji vraťte dovnitř. Pečte 20 až 25 minut, až palačinka zezlátne a začne se nafukovat. Během pečení neotvírejte troubu, jinak těsto klesne. Na hotovou palačinku naložte kopečky zmrzliny a kořeněné blumy. Přelijte omáčkou s borůvkami a ihned podávejte.

Foto: Pete Cassidy
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Toust s arašídovým máslem, džemem a krokantem

Pikantní uzenáče s bramborami a avokádem

Snídaňová pizza

Srílanské palačinky s vejci a kokosovým sambolem

Vejce Benedikt v bagetě

REKLAMA

Přidat komentář