0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Palačinka z trouby s kořeněnými blumami

Palačinka z trouby s kořeněnými blumami

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2938 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 401 g
Tuky 104 g
Vláknina 116 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tuhle dobrotu potřebujete pánvičku vhodnou do trouby o průměru 20–23 centimetrů. Musí i pěkně vypadat, protože z trouby v ní jde nadýchaná palačinka rovnou na stůl. Padá totiž podobnou rychlostí jako suflé.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 100 g
sůl špetka
skořice špetka
mletá
vejce 3 ks
rozšlehaná
vanilkový extrakt 1 ČL
150 ml
plnotučné mléko vlažné
olivový olej 2 PL
vanilková zmrzlina
k podávání
Na kořeněné blumy a omáčku
bluma 4 ks
bez pecek, napůl
hnědý cukr 100 g
vanilkový lusk 1 ks
rozpůlený, vyškrábnutá semínka
badyán 1 hvězdička
muškátový oříšek
strouhnutí
hřebíček 2 ks

1 Vložte všechny přísady na kořeněné blumy a omáčku (včetně prázdného vanilkového lusku) do rendlíku a přilijte 100 ml vody. Přiklopte a vařte na středním plameni 5–10 minut, dokud nejsou blumy měkké. Potom blumy vylovte z hrnce a dejte je stranou vychladnout. Tekutinu přelijte přes cedník do menší pánvičky a vařte pár minut do zhoustnutí. Do vzniklé omáčky nasypte borůvky a odstavte ji z ohně.

2 Mouku prosejte do velké mísy, přidejte špetku soli a skořice. Do mouky udělejte ve středu důlek. Do důlku vlijte vejce a vanilkový extrakt. Společně prošlehejte do hustého těstíčka, pak pomalu přilévejte mléko a metličkou šlehejte – těsto by mělo mít konzistenci jako hustá smetana ke šlehání. Nechte 30 minut odpočinout v pokojové teplotě.

3 Rozehřejte troubu na 200°C. Do trouby dejte rošt do dvou třetin výšky, položte na něj pánvičku a 10 minut ji nechte nasucho rozpálit. Pak přidejte do pánve máslo a olej a bleskově je rozetřete silikonovým štětcem. Pracujte rychle, ale opatrně, ať se nespálíte! Nyní do rozpálené pánve vlijte těsto a ihned ji vraťte dovnitř. Pečte 20 až 25 minut, až palačinka zezlátne a začne se nafukovat. Během pečení neotvírejte troubu, jinak těsto klesne. Na hotovou palačinku naložte kopečky zmrzliny a kořeněné blumy. Přelijte omáčkou s borůvkami a ihned podávejte.

Foto: Pete Cassidy
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč