0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vejce Benedikt v bagetě

Vejce Benedikt v bagetě

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 kousky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4535 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 66 g
Tuky 392 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

První jídlo dne je nejdůležitější a nemá se odbývat. A kdy jindy je na stolování ve velkém stylu čas než o podzimních víkendových ránech, která se mohou protáhnout až do oběda... Dopřejte si s námi rozmazlovací snídani!

Suroviny

vejce 4 ks
bageta 1 ks
velká / 2 ks malé
máslo
změklé, na potření
šunka 200 g
silné plátky, od kosti
kajenský pepř
rukola hrst
Na holandskou omáčku
žloutek 5 ks
vinný ocet bílý 1 PL
bílý + 1 lžička
sůl špetka
máslo 200 g
studené, na kostičky
citronová šťáva 1 PL

1 Na holandskou omáčku vyšlehejte v žáruvzdorné misce žloutky, 1 lžíci octa a špetku soli. Misku posaďte na rendlík s vroucí vodou tak, aby se nedotýkala dnem vody. Šlehejte žloutky 3–5 minut nad vodní lázní, až směs zbělá a zhoustne. Začněte přidávat postupně vždy po dvou kostičkách másla a nepřestávejte šlehat. Počkejte, až se máslo vstřebá, než přidáte další. Pokračujte s přidáváním másla a šleháním, dokud nezískáte hustou, dokonale soudržnou a hladkou omáčku. Přilijte do omáčky citronovou šťávu a držte v teple, čas od času promíchejte, aby se nevytvořil škraloup.

2 Rozehřejte troubu na 110°C. V širším rendlíku přiveďte vodu k mírnému varu. Přidejte lžičku octa a udělejte ve vodě lžící vír. Do víru nechte po jednom jemně vklouznout rozklepnuté vejce a vařte 2–3 minuty, až bílek zatuhne. Zastřené vejce vyjměte a ihned dejte do mísy s ledovou vodou, aby se zastavil var. Zopakujte se zbývajícími vejci a nechte je ve studené době až do chvíle podávání.

3 Mezitím prokrojte podélně bagetu (nedokrojte!) a odeberte trochu střídky, aby se do bagety pohodlně vešla náplň. Štědře potřete máslem a vložte do trouby na 5–10 minut, aby se pečivo prohřálo.

4 Potom vraťte vejce na minutu do horké vody, aby se znovu prohřála. Do teplé bagety naskládejte šunku a pak překrojte podle velikosti na díly. Ohřátá vejce jemně osušte papírovou utěrkou a do každého dílu bagety jedno vložte. Pokapejte vejce holandskou omáčku, posypte špetkou kajenského pepře a ozdobte lístky rukoly. Podávejte se zbývající holandskou omáčkou posypanou kajenským pepřem.

Foto: Pete Cassidy
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč