Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Snídaňová pizza

Pizza k snídani? Všechno je dovoleno, i když uznáváme, že tohle je snídaně jen pro silné povahy.

Vydání: 2019/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1–2 pizzy podle velikosti
Doba přípravy: Do hodiny
+ kynutí
PT18M
Pečení 0:18
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    NA TĚSTO

    • 7 g sušeného droždí
    • 1/2 lžičky krupicového cukru
    • 50 ml olivového oleje
    • 500 g hladké mouky na pizzu + další na poprášení
    • 1 lžička soli + další na omáčku

    NA OMÁČKU

    • olivový olej na opékání
    • 1 stroužek česneku, podrcený
    • 400 g konzerva třešňových rajčátek
    • 1 bobkový list
    • špetka chilli vloček
    • pár kaper worcesterské omáčky
    • 1 lžíce hnědého cukru
    • 50 ml červeného vinného octa
    • špetka uzené mleté papriky

    NA OBLOŽENÍ

    • hrst žampionů nakrájených na plátky
    • máslo na opékání
    • 2 klobásky salsiccie, zbavené střívek
    • 4 plátky vypečené slaniny
    • 100 g zabijačkového prejtu (my jsme použili tmavý, můžete použít i světlý anebo ho úplně vynechat)
    • hrst strouhaného čedaru
    • 125 g mozzarelly, na kousky
    • 8 křepelčích vajec
    • libovolná pálivá omáčka k podávání

Příprava jídla

1 Na těsto smíchejte droždí, cukr, olej a 300 ml teplé vody a nechte 5 minut vyběhnout jako kvásek. Mouku a sůl prosejte do mísy, přilijte kvásek a pomocí vidličky zpracujte do soudržného těsta. Těsto vyklopte na pomoučněnou plochu a 10 minut hněťte, dokud není poddajné a lesklé. Vraťte je do mísy, zakryjte a nechte kynout 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Můžete ho dát i do lednice a nechat pomalu kynout přes noc.

2 Na omáčku v pánvi rozehřejte trošku oleje a opečte na něm krátce česnek. Přidejte rajčata z konzervy, bobkový list a chilli vločky. Zvolna vařte 10–15 minut, až se rajčata začnou rozpadat a omáčka zhoustne. Přidejte zbývající suroviny na omáčku a vařte dalších 5–10 minut. Vyndejte bobkový list, osolte a dochuťte podle potřeby cukrem nebo octem. Nechte omáčku vychladnout.

3 Žampiony opečte na troše másla, aby změkly a vypařila se z nich veškerá voda, pak je nechte vychladnout.

4 Rozehřejte troubu na 240 °C. Pracovní desku lehce poprašte moukou a těsto znovu krátce prohněťte. Potom je prsty roztáhněte do tvaru pizzy a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Pokud jeden plech nestačí, rozdělte těsto na dva díly a udělejte pizzy dvě, každou na samostatném plechu.

Potřete pizzu tence omáčkou (příliš omáčky by promáčelo těsto), zbytek omáčky zmrazte na příště. Na pizzu rozmístěte kousky salsiccie, plátky slaniny, prejt, chcete-li, a žampiony. Posypte čedarem a mozzarellou. Pečte 12–15 minut, až okraje pizzy zezlátnou, slanina je křupavá a maso propečené. Pak rozklepněte na pizzu vejce a vraťte do trouby, aby bílek zatuhl. Podávejte s pálivou omáčkou.

Foto: Pete Cassidy
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Toust s arašídovým máslem, džemem a krokantem

Pikantní uzenáče s bramborami a avokádem

Srílanské palačinky s vejci a kokosovým sambolem

Palačinka z trouby s kořeněnými blumami

Vejce Benedikt v bagetě

Snídaně pro malé i velké strávníky

REKLAMA

Přidat komentář