0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Snídaňová pizza

Snídaňová pizza

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 1–2 pizzy podle velikosti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5408 kcal
Bílkoviny 380 g
Sacharidy 414 g
Tuky 240 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pizza k snídani? Všechno je dovoleno, i když uznáváme, že tohle je snídaně jen pro silné povahy.

Suroviny

Na těsto
7 g
sušené droždí
krupicový cukr 0.5 ČL
olivový olej 50 ml
mouka pšeničná hladká 500 g
+ na poprášení
sůl 1 ČL
+ další na omáčku
Na omáčku
olivový olej
na opékání
česnek 1 stroužek
podrcený
400 g
konzerva třešňových rajčátek
bobkový list 1 ks
chilli sušené špetka
worcesterská omáčka
hnědý cukr 1 PL
vinný ocet bílý 50 ml
červený
špetka
uzená paprika mletá
Na obložení
žampiony hrst
na plátky
máslo
na opékání
2 ks
klobáska salssicie bez střívek
slanina 4 plátek
vypečená
100 g
zabijačkový prejt my použili tmavý, lze i světlý / úplně vynechat
hrst
strouhaný čedar
Dále potřebujeme
mozzarella 125 g
na kousky
křepelčí vejce 8 ks
pálivá omáčka libovolná, k podávání

1 Na těsto smíchejte droždí, cukr, olej a 300 ml teplé vody a nechte 5 minut vyběhnout jako kvásek. Mouku a sůl prosejte do mísy, přilijte kvásek a pomocí vidličky zpracujte do soudržného těsta. Těsto vyklopte na pomoučněnou plochu a 10 minut hněťte, dokud není poddajné a lesklé. Vraťte je do mísy, zakryjte a nechte kynout 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Můžete ho dát i do lednice a nechat pomalu kynout přes noc.

2 Na omáčku v pánvi rozehřejte trošku oleje a opečte na něm krátce česnek. Přidejte rajčata z konzervy, bobkový list a chilli vločky. Zvolna vařte 10–15 minut, až se rajčata začnou rozpadat a omáčka zhoustne. Přidejte zbývající suroviny na omáčku a vařte dalších 5–10 minut. Vyndejte bobkový list, osolte a dochuťte podle potřeby cukrem nebo octem. Nechte omáčku vychladnout.

3 Žampiony opečte na troše másla, aby změkly a vypařila se z nich veškerá voda, pak je nechte vychladnout.

4 Rozehřejte troubu na 240 °C. Pracovní desku lehce poprašte moukou a těsto znovu krátce prohněťte. Potom je prsty roztáhněte do tvaru pizzy a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Pokud jeden plech nestačí, rozdělte těsto na dva díly a udělejte pizzy dvě, každou na samostatném plechu.

Potřete pizzu tence omáčkou (příliš omáčky by promáčelo těsto), zbytek omáčky zmrazte na příště. Na pizzu rozmístěte kousky salsiccie, plátky slaniny, prejt, chcete-li, a žampiony. Posypte čedarem a mozzarellou. Pečte 12–15 minut, až okraje pizzy zezlátnou, slanina je křupavá a maso propečené. Pak rozklepněte na pizzu vejce a vraťte do trouby, aby bílek zatuhl. Podávejte s pálivou omáčkou.

Foto: Pete Cassidy
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit