Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Panna cotta s karamelovým krémem

Panna cotta s karamelovým krémem

Hodnocení receptu
1/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6903 kcal
Bílkoviny 804 g
Sacharidy 221 g
Tuky 309 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

smetana 1 000 ml
želatina 6 plátků
Karamelový krém
cukr 6 PL
voda 2 PL

Postup

1

Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme do té doby, než se cukr rozpustí. Smetana se nesmí vařit, udržujeme asi na 80 stupních.

2

Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu, necháme ji zcela rozpustit.

3

Směs nalijeme do formy (například na srnčí hřbet) a necháme v lednici alespoň 6 hodin odležet.

4

Cukr a vodu smícháme v kastrole, jakmile se cukr rozpustí a směs začne vřít, přilijeme smetanu a vyšleháme do hnědého táhlého karamelu.

5

Ztuhlou Panna cottu podáváme politou karamelem.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: hankak

Apetit magazín