0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Panna cotta s karamelovým krémem

Panna cotta s karamelovým krémem

Hodnocení receptu
1 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6903 kcal
Bílkoviny 804 g
Sacharidy 221 g
Tuky 309 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

smetana 1000 ml
želatina 6 plátků
krupicový cukr 6 PL
Karamelový krém
cukr 6 PL
voda 2 PL
smetana 2 PL

Postup

1

Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme do té doby, než se cukr rozpustí. Smetana se nesmí vařit, udržujeme asi na 80 stupních.

2

Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu, necháme ji zcela rozpustit.

3

Směs nalijeme do formy (například na srnčí hřbet) a necháme v lednici alespoň 6 hodin odležet.

4

Cukr a vodu smícháme v kastrole, jakmile se cukr rozpustí a směs začne vřít, přilijeme smetanu a vyšleháme do hnědého táhlého karamelu.

5

Ztuhlou Panna cottu podáváme politou karamelem.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: hankak

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit