Suroviny
smetana
1 000
ml
želatina
6
plátků
krupicový cukr
6
PL
Karamelový krém
cukr
6
PL
voda
2
PL
smetana
2
PL
Postup
1
Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme do té doby, než se cukr rozpustí. Smetana se nesmí vařit, udržujeme asi na 80 stupních.
2
Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu, necháme ji zcela rozpustit.
3
Směs nalijeme do formy (například na srnčí hřbet) a necháme v lednici alespoň 6 hodin odležet.
4
Cukr a vodu smícháme v kastrole, jakmile se cukr rozpustí a směs začne vřít, přilijeme smetanu a vyšleháme do hnědého táhlého karamelu.
5
Ztuhlou Panna cottu podáváme politou karamelem.
Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com