Jahodovo-marcipánová panna cotta

Jahodovo-marcipánová panna cotta

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3901 kcal
Bílkoviny 418 g
Sacharidy 268 g
Tuky 110 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemný a božský dezert inspirovaný Itálií – u jedné skleničky nikdy nezůstanete!

Související recepty

Suroviny

mléko 320 ml
marcipán 95 g
nakrájený
krupicový cukr 55 g
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá
želatina 3 plátek
smetana ke šlehání 250 ml
33%
jahody
celé, na ozdobu
bazalka
na ozdobu
Na jahodové pyré
jahody 900 g
citronová štáva
z 1/2 citronu
moučkový cukr 40 g

1 Jahody na pyré očistěte a spolu s citronovou šťávou a moučkovým cukrem rozmixujte. Polovinu rozdělte do 8 skleniček.

2 Do hrnce vlijte mléko, přidejte marcipán, cukr, vanilkový lusk i vyškrábnutou dřeň a pomalu zahřívejte a míchejte, dokud se marcipán a cukr nerozpustí. Stáhněte z plotny. Želatinu namočte do studené vody na asi 3–5 minut, pak vymačkejte a vmíchejte do teplého mléka. Směs potom přeceďte přes jemné sítko do misky posazené do ledové vody a míchejte, dokud mléko nezchladne a nezačne houstnout.

3 Smetanu ušlehejte tak, aby začala tvořit měkké špičky a jemně do ní zašlehejte marcipánové mléko. Rozdělte do sklenic na jahodové pyré a dejte do lednice vychladit a ztuhnout (na alespoň 3–4 hodiny).

4 Potom do sklenic rozdělte zbylé rozmixované jahody, ozdobte čtvrtkou jahod a lístky bazalky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit