Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtová panna cotta s broskvemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné Pro 4–6 osob dle velikosti sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3395 kcal
Bílkoviny 427 g
Sacharidy 226 g
Tuky 83 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Panna cotta bývá samá smetana. Jogurt známému dezertu do skleničky dodá nejen lehkou nakyslost, ale zaručí i lepší pocit – zvýší totiž podíl bílkovin!

Suroviny

Na panna cottu
želatina 3 plátky
levandule 1 PL
kvítky z nestříkané sušené levandule (viz Něco navíc)
trocha na dochucení
Na pečené broskve nebo nektarinky
nebo nektarinky
balzamikový ocet bílý 3 PL
med 80 g
tekutý
levandule
čerstvé kvítky na ozdobení

Postup

1

Želatinu dejte nabobtnat do trošky studené vody. Smetanu a cukr zahřejte v rendlíku, až se cukr rozpustí. Přidejte levanduli, přikryjte a nechte 10 minut louhovat. Pokud nechcete
ve směsi kvítka, přeceďte. Želatinu vymačkejte, přidejte ji do teplé směsi a nechte rozpustit. Pak přidejte jogurt a dobře jej ve směsi rozmíchejte. Dochuťte troškou citronové šťávy.

2

Připravte si pevné krabičky, do nichž padnou vybrané sklenice. Do krabičky vždy dejte složenou utěrku, pak vložte prázdné sklenice, aby byly mírně našikmo a naležato: horní část sklenky se bude opírat o složenou utěrku, dno o okraj krabičky. Sklenice by takto zapřené měly dobře držet. Vlijte do sklenic mléčnou směs tak, abyste vytvořili šikmou hladinu. Krabičky přemístěte do lednice a nechte minimálně 4 hodiny chladit.

3

Mezitím připravte broskve nebo nektarinky. Předehřejte troubu na 200°C. Ovoce nakrájejte na čtvrtky či větší měsíčky a vložte do pekáčku. Smíchejte ocet a med, zalijte tekutinou broskve a dejte do trouby, dokud nejsou broskve měkké a karamelizované (cca 15–20 minut podle velikosti ovoce). Vyndejte ztuhlou panna cottu a do každé sklenice vložte pár dílků broskve i se šťávou. Nakonec zdobte kvítkem levandule.

NĚCO NAVÍC
Ideální je použít levanduli k potravinářským účelům. Jde o odrůdu, která má méně vonných silic než ty určené do kosmetiky. Chuť bude květinová, avšak nevtíravá. K sehnání bývá na farmářských trzích.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč