Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Panna cotta s kávovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2041 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 120 g
Tuky 165 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

,Svařená smetana‘ je skvělá také v kombinaci s kávou a s čokoládou. Kávový sirup můžete navíc okořenit skořicí nebo kardamomem.

Suroviny

jemně mletá
hnědý cukr 40 g
vanilkový extrakt 1 ČL
rostlinný olej
na vytření formiček
Na sirup
káva 180 ml
uvařené espresso či jiná silná káva

Postup

1

Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby absorbovala vodu. Čtyři formičky o objemu 125 ml zlehka vymažte olejem. Smetanu svařte v rendlíku spolu s cukrem a vanilkovým extraktem na středním plameni. Občas zamíchejte. Přidejte želatinu a vařte 1–2 minuty, aby se rozpustila.

2

Směs přeceďte a vlijte do vymazaných (plastových) formiček. Dejte na 4–6 hodin chladit, aby se zpevnily.

3

Na sirup svařte kávu s cukrem – míchejte na středním plameni, dokud se cukr nerozpustí. Pak zvyšte plamen a vařte 5–8 minut, aby směs zhoustla a zredukovala se. Vychlaďte.

4

Pět minut před podáváním vyndejte panna cotty z lednice a vyklopte. Podávejte přelité kávovým sirupem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín