0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kávová panna cotta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.2 / 5. Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1585 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 151 g
Tuky 91 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Panna cotta je jedním z nejjednodušších dezertů, který ale můžete přetvořit do velmi efektní sladké tečky.

Suroviny

NA KÁVOVÝ DÍL
želatina 1.5 ČL
prášková
káva 130 ml
uvařené espresso
krupicový cukr 4 PL
NA SMETANOVÝ DÍL
smetana ke šlehání 260 ml
mléko 260 ml
káva instantní 3 ČL
krupicový cukr 4 PL
želatina 3 ČL
prášková
vanilkový extrakt 2 ČL

1 Želatinu promíchejte s horkým espressem a cukrem. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Směs rozdělte do 4 sklenek či šálků a nechte dokonale ztuhnout v lednici.

2 Smetanu a mléko vlijte do hrnce, přidejte kávu, cukr a přiveďte k varu, sundejte z plotny, vmíchejte želatinu a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte vanilkový extrakt a nechte zchladnout na pokojovou teplotu, potom rozdělte do šálků s kávovým dílem. Dejte do led- nice a nechte opět dokonale zatuhnout.

3 Opatrně vyklopte – viz Něco navíc.

NĚCO NAVÍC

  • Nejjednodušší je do kávových dezertů použít rozpustnou (instantní) kávu – už jen proto, že nemusíte v receptu propočítávat tekutinu. Pokud ale máte čas a mletá kávová zrna, svařte je a nechte vylouhovat v tekutině (mléce či smetaně), kterou následně použijete v receptu.
     
  • Panna cottu před vyklopením krátce nahřejte – nejsnáze to jde s cukrářskou pistolí, kterou ohřejete sklenku či hrneček, který jste použili jako formu. Rovněž ho můžete opatrně na chvilku ponořit do horké vody. Pokud se vyklápění bojíte, udělejte panna cottu do skleniček a v nich ji rovnou podávejte!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit