Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kávová panna cotta

Panna cotta je jedním z nejjednodušších dezertů, který ale můžete přetvořit do velmi efektní sladké tečky.

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ tuhnutí
PT10M
Vaření 0:10
Pohár Italská

Ingredience

    NA KÁVOVÝ DÍL

    • 1,5 lžičky práškové želatiny
    • 130 ml uvařeného espressa
    • 4 lžíce krupicového cukru

    NA SMETANOVÝ DÍL

    • 260 ml smetany ke šlehání
    • 260 ml mléka
    • 3 lžičky instantní kávy
    • 4 lžíce krupicového cukru
    • 3 lžičky práškové želatiny
    • 2 lžičky vanilkového extraktu

Příprava jídla

1 Želatinu promíchejte s horkým espressem a cukrem. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Směs rozdělte do 4 sklenek či šálků a nechte dokonale ztuhnout v lednici.

2 Smetanu a mléko vlijte do hrnce, přidejte kávu, cukr a přiveďte k varu, sundejte z plotny, vmíchejte želatinu a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte vanilkový extrakt a nechte zchladnout na pokojovou teplotu, potom rozdělte do šálků s kávovým dílem. Dejte do led- nice a nechte opět dokonale zatuhnout.

■ Opatrně vyklopte – viz Něco navíc.

NĚCO NAVÍC

  • Nejjednodušší je do kávových dezertů použít rozpustnou (instantní) kávu – už jen proto, že nemusíte v receptu propočítávat tekutinu. Pokud ale máte čas a mletá kávová zrna, svařte je a nechte vylouhovat v tekutině (mléce či smetaně), kterou následně použijete v receptu.
  • Panna cottu před vyklopením krátce nahřejte – nejsnáze to jde s cukrářskou pistolí, kterou ohřejete sklenku či hrneček, který jste použili jako formu. Rovněž ho můžete opatrně na chvilku ponořit do horké vody. Pokud se vyklápění bojíte, udělejte panna cottu do skleniček a v nich ji rovnou podávejte!
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cappuccino cheesecake

Koláč s kořeněným karamelem

Tiramisu do šálku

Koblížky s kávovým krémem

Přidat komentář