Pařížské rohlíčky podle receptu Mirky van Gils Slavíkové patří mezi pracnější druhy cukroví, svou chutí vám ovšem vynahradí každou minutu, kterou jste jejich přípravě věnovali. Rafinované trubičky s pistáciemi plněné hříšným čokoládovým krémem zmizí z talíře s cukrovím mezi prvními.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na krém
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1015.5 kcal
- Bílkoviny 18.5 g
- Sacharidy 101 g
- Tuky 58 g
Postup přípravy
- Bojovali jste letos s pařížskými trubičkami podle Mirky van Gils? Chytili jsme šotka pod krkem 5 základních těst na vánoční cukroví, ze kterých vyrobíte tradiční i originální kousky
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/12
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,3/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2023/12
Prosincový Apetit, nejočekávanější vydání roku, vychází už 16. 11. Na jeho stránky jsme sepsali vše, co budete potřebovat k prožití těch nejkouzelnějších Vánoc. Z perníku upečeme stromeček, chaloupku i adventní kalendář. Máme pro vás spoustu tipů na dárky, včetně těch jedlých. Helena Fléglová vás například ve své Cukrářské akademii zasvětí do tajů čokolády a ukáže vám, jak na luxusní pralinky. Péct cukroví budeme hned dvakrát – nejdříve v duchu prvorepublikových tradic a elegance, podruhé pak s Mirkou van Gils Slavíkovou z její kuchařky Štědré a voňavé. Vyhneme se všem potenciálním zádrhelům a díky vánočkovému manuálu na stůl postavíme dokonalou vánočku. Stačí pár triků a štědrovečerní menu připravíme tak, aby chutnalo malým i velkým. Další sváteční dny můžete blízké pozvat na husí, vepřovou či dýňovou pečínku či na luxusní svíčkovou. Tu díky receptu krok za krokem zvládnete i v případě, že jste ji doteď odkládali. Nejen svátečními pokrmy je ovšem člověk v prosinci živ, a proto jsme sepsali i mnoho rychlých lahodných nápadů na obědy a večeře, které vás zasytí a zahřejí. Apetit, napsáno s chutí.