Šárčiny pařížské rohlíčky

Šárčiny pařížské rohlíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 (304)
Do hodiny Snadné Na asi 20 rohlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2824 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 208 g
Tuky 193 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tohle cukroví od mé kamarádky peču každoročně. Pro jeho bezkonkurenční chuť i vzpomínky – na pařížských rohlíčkách (a masovém vývaru) jsem před pár lety prožila období po porodu,“ prozrazuje editorka Šárka Hamanová.

Suroviny

vejce 1 ks
vlašské ořechy 100 g
mleté
moučkový cukr 100 g
mouka pšeničná hladká 1 PL
čokoládová poleva 1 bal
z tmavé
Na krém
vejce 1 ks
krupicový cukr 40 g
kakao 10 g
holandský typ
máslo 80 g

1 Předehřejte troubu na 150°C, plech potáhněte papírem na pečení. V míse smíchejte vejce, ořechy, cukr a hladkou mouku. Promíchejte, směsí naplňte cukrářský sáček (nebo sáček z pevného igelitu s ustřiženým rohem) a přímo na plech tvarujte rohlíčky. Pozvolna je pečte do světle hnědé barvy, trvá to asi 20 minut. Rohlíčky by měly být upečené, ale stále pružné. Ještě zatepla je sundejte z plechu a nechte vychladnout.

2 hrnci přiveďte k varu vodu a postavte na něj ohnivzdornou misku tak, aby se dnem nedotýkala hladiny. Dejte do ní vejce, krupicový cukr a kakao a vyšlehejte na krém. Až trochu vychladne, zašlehejte do něj máslo. Krém dejte vychladit. Upečené rohlíčky rozložte na tác nebo talíře.

Část krému dejte do cukrářského sáčku a rychle ho nastříkejte na rohlíčky – krém v rukou rychle povoluje a má pak tendenci stékat. Ozdobené rohlíčky opět důkladně vychlaďte (můžete je i nechat trochu namrazit) a pak je smočte v čokoládové polevě. 

Komentáře

Anonym

Dobry den,nevim,kde jsem udelala chybu,ale krem mi z rohlicku stekal.I kdyz jsem ho nechala namrazit a nazdobene rohlicky jsem ihned odnasela na balkon do chladu,tak mi stejne povolil a rohlicky pak vypadali jako nevzhledna placka.Muzete mi poradit,kde je asi problem?

Martina Zajícová

Dobrý den, Barboro, bohužel tohle cukroví je velmi citlivé na teploty. Rohlíčky musí být před nanášením dokonale vychladlé (a klidně je strčte před nanášením krému za okno (pokud je venku zima a není mokro), máslo do krému je potřeba zašlehávat změklé, ale ve chvíli, kdy je vaječná pěna o stejné teplotě jako máslo (tedy pokojové). Jedna čtenářka nám dokonce psala, že nanáší krém na rohlíčky v bavlněných rukavicích, protože krém v sáčku jí v teplejších rukách taje. Po nanasení krému zase dejte rohlíčky pořádně vychladit (za okno, do lednice, do mrazáku). A rozdělte si je třeba na dávky, ať se vám rohlíčky čekající na namočení do čokolády nerozpustí. Rozhodně si nechte zdobení rohlíčků na chvíli, kdy nebude rozpálená trouba a nebude zbytečně zvedat teplotu v kuchyni. Držíme palce, ať jsou rohlíčky na druhý pokus dokonalé, redakce Apetitu

Anonym

U mě zabodovaly, hned jak se objevily v časopisu. Byla to taková láska na první pohled. Od té doby je peču každé Vánoce, i když je to piplačka... A vždy rovnou z dvojité dávky ;)

Martina Zajícová

Dobrý den, paní Procházková, ano, přesně tak, balíček polevy je na namáčení (můžete ovšem samozřejmě použít rozpuštěnou čokoládu). A lžíce mouky sedí, více jí není potřeba :-)!

Krásné svátky, redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit