Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šárčiny pařížské rohlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 432
Do 90 minut Snadné Na asi 20 rohlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2822 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 208 g
Tuky 193 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Pařížské rohlíčky podle receptu od mé kamarádky peču každoročně. Pro jeho bezkonkurenční chuť i vzpomínky – na pařížských rohlíčkách (a masovém vývaru) jsem před pár lety prožila období po porodu,“ prozrazuje editorka Šárka Hamanová. I když jejich příprava zabere o trochu víc času než u jiného vánočního cukroví, zaručujeme vám luxusní výsledek.

Postup

1

Předehřejte troubu na 150°C, plech potáhněte papírem na pečení.

2

V míse smíchejte vejce, ořechy, cukr a hladkou mouku. Promíchejte, směsí naplňte cukrářský sáček (nebo sáček z pevného igelitu s ustřiženým rohem) a přímo na plech tvarujte rohlíčky.

3

Pozvolna je pečte do světle hnědé barvy, trvá to asi 20 minut. Rohlíčky by měly být upečené, ale stále pružné. Ještě zatepla je sundejte z plechu a nechte vychladnout.

4

V hrnci přiveďte k varu vodu a postavte na něj ohnivzdornou misku tak, aby se dnem nedotýkala hladiny.

5

Dejte do ní vejce, krupicový cukr a kakao a vyšlehejte na krém. Až trochu vychladne, zašlehejte do něj máslo. Krém dejte vychladit.

6

Upečené rohlíčky rozložte na tác nebo talíře.

7

Část krému dejte do cukrářského sáčku a rychle ho nastříkejte na rohlíčky – krém v rukou rychle povoluje a má pak tendenci stékat.

8

Ozdobené rohlíčky opět důkladně vychlaďte (můžete je i nechat trochu namrazit) a pak je smočte v čokoládové polevě. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Komentáře

07.12.2018 14:53

Dnes jsem je vyzkoušela. A od teď je zařadím do dalšího druhu na Vánoce. Výborné díky. Z.

06.12.2018 17:35

Prosím, ten balíček polevy je na namáčení a opravdu jen lžíce mouky? Děkuji

10.12.2018 08:24

Dobrý den, paní Procházková, ano, přesně tak, balíček polevy je na namáčení (můžete ovšem samozřejmě použít rozpuštěnou čokoládu). A lžíce mouky sedí, více jí není potřeba :-)!

Krásné svátky, redakce Apetitu

17.12.2016 11:40

U mě zabodovaly, hned jak se objevily v časopisu. Byla to taková láska na první pohled. Od té doby je peču každé Vánoce, i když je to piplačka... A vždy rovnou z dvojité dávky ;)

15.12.2016 12:58

Dobry den,nevim,kde jsem udelala chybu,ale krem mi z rohlicku stekal.I kdyz jsem ho nechala namrazit a nazdobene rohlicky jsem ihned odnasela na balkon do chladu,tak mi stejne povolil a rohlicky pak vypadali jako nevzhledna placka.Muzete mi poradit,kde je asi problem?

19.12.2016 16:10

Dobrý den, Barboro, bohužel tohle cukroví je velmi citlivé na teploty. Rohlíčky musí být před nanášením dokonale vychladlé (a klidně je strčte před nanášením krému za okno (pokud je venku zima a není mokro), máslo do krému je potřeba zašlehávat změklé, ale ve chvíli, kdy je vaječná pěna o stejné teplotě jako máslo (tedy pokojové). Jedna čtenářka nám dokonce psala, že nanáší krém na rohlíčky v bavlněných rukavicích, protože krém v sáčku jí v teplejších rukách taje. Po nanasení krému zase dejte rohlíčky pořádně vychladit (za okno, do lednice, do mrazáku). A rozdělte si je třeba na dávky, ať se vám rohlíčky čekající na namočení do čokolády nerozpustí. Rozhodně si nechte zdobení rohlíčků na chvíli, kdy nebude rozpálená trouba a nebude zbytečně zvedat teplotu v kuchyni. Držíme palce, ať jsou rohlíčky na druhý pokus dokonalé, redakce Apetitu

06.07.2015 02:19

Sarko prosim Vas na kolik rohlicku je tato davka? Mam to delat zrovna ze dvou davek?
Dekuji!

01.10.2015 15:04

Milá Mirko, nejsem Šárka, ale ráda Vám odpovím. :) Z této dávky připravíte přibližně 20 rohlíčků.

23.12.2020 16:29

Mně to vyšlo na 60 kousků 5cm velkých rohlíčkú a krému bylo tak na polovinu.

04.01.2015 18:40

Byly vyborne, jen se nedozily Vanoc. Doporucuju dělat rohlíčky male nebo lépe dvojnásobne množství.

Apetit magazín

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč