Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená kachna s křupavými bramborami a omáčkou z višní a svařeného vína
Pečená kachna s křupavými bramborami a omáčkou z višní a svařeného vína
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pečená kachna s křupavými bramborami a omáčkou z višní a svařeného vína

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3989 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 443 g
Tuky 170 g
Vláknina 94 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Související recepty

Suroviny

tymián 4 snítky
+ lístky na posypání
česnek 6 stroužků
sůl vločková
varný typ B, oloupané a nakrájené na kostky o hraně 2 cm
Na omáčku
vývar kuřecí 300 ml
sušené
nové koření 4 kuličky
skořice ½ svitku
rybízový džem 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na omáčku vlijte do rendlíku víno a vývar. Přidejte višně a koření a svařte na polovinu. Vylovte koření a zašlehejte do omáčky džem a máslo, podle chuti osolte a opepřete. Dejte stranou a před podáváním ohřejte. 

2

Rozehřejte troubu na 160 °C (horkovzdušnou na 140°). Kůži na kachních stehnech osušte papírovou utěrkou, maso vložte do menšího pekáčku a posypte vločkovou solí. Přidejte snítky tymiánu a stroužky česneku rozmáčknuté naplocho nožem. Přikryjte alobalem, dobře jej utěsněte a pekáč vložte na 2 hodiny do trouby.

3

Mezitím přiveďte v hrnci k varu osolenou vodu, vhoďte do ní kostky brambor a vařte 5 minut, pak slijte.

4

Vytáhněte pekáček z trouby a zvyšte teplotu na 200 °C (horkovzduch na 180 °C). Do trouby dejte nahřát nepřilnavý plech. Kachní stehna vyjměte z pekáčku a dejte stranou, šťávu s výpekem slijte do vyšší nádoby a seberte nahoře usazený tuk. (Šťávu můžete přidat do omáčky nebo uchovat na jiné použití.) Odměřte ze sebraného tuku 4 lžíce, vyndejte plech z trouby a vlijte na něj tuk. Vsypte brambory a obalte je v tuku. Pečte 20 minut, až začnou brambory zlátnout. Vraťte na plech kachní stehna a pečte ještě 40 minut, aby brambory i kůže na mase byly křupavé a zlaté. Posypte lístky tymiánu a jezte s omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Porce snadno zvýšíte nebo snížíte podle propočtu 1 osoba = 1 kachní stehno a 200 až 250g brambor.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín