Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená kachna s křupavými bramborami a omáčkou z višní a svařeného vína

Pečená kachna s křupavými bramborami a omáčkou z višní a svařeného vína
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pečená kachna s křupavými bramborami a omáčkou z višní a svařeného vína

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3989 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 443 g
Tuky 170 g
Vláknina 94 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

tymián 4 snítky
+ lístky na posypání
česnek 6 stroužků
sůl vločková
varný typ B, oloupané a nakrájené na kostky o hraně 2 cm
Na omáčku
vývar kuřecí 300 ml
sušené
nové koření 4 kuličky
skořice ½ svitku
rybízový džem 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Pečená kachní stehna s dokonale zlatou kůrčičkou skvěle doplňuje aromatická omáčka ze svařeného vína a nakyslých višní a křupavé kousky brambor. Věřte nám, že tento sváteční oběd si brzy rádi zapakujete.

Postup

1

Na omáčku vlijte do rendlíku víno a vývar. Přidejte višně a koření a svařte na polovinu. Vylovte koření a zašlehejte do omáčky džem a máslo, podle chuti osolte a opepřete. Dejte stranou a před podáváním ohřejte. 

2

Rozehřejte troubu na 160 °C (horkovzdušnou na 140°). Kůži na kachních stehnech osušte papírovou utěrkou, maso vložte do menšího pekáčku a posypte vločkovou solí. Přidejte snítky tymiánu a stroužky česneku rozmáčknuté naplocho nožem. Přikryjte alobalem, dobře jej utěsněte a pekáč vložte na 2 hodiny do trouby.

3

Mezitím přiveďte v hrnci k varu osolenou vodu, vhoďte do ní kostky brambor a vařte 5 minut, pak slijte.

4

Vytáhněte pekáček z trouby a zvyšte teplotu na 200 °C (horkovzduch na 180 °C). Do trouby dejte nahřát nepřilnavý plech. Kachní stehna vyjměte z pekáčku a dejte stranou, šťávu s výpekem slijte do vyšší nádoby a seberte nahoře usazený tuk. (Šťávu můžete přidat do omáčky nebo uchovat na jiné použití.) Odměřte ze sebraného tuku 4 lžíce, vyndejte plech z trouby a vlijte na něj tuk. Vsypte brambory a obalte je v tuku. Pečte 20 minut, až začnou brambory zlátnout. Vraťte na plech kachní stehna a pečte ještě 40 minut, aby brambory i kůže na mase byly křupavé a zlaté. Posypte lístky tymiánu a jezte s omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Porce snadno zvýšíte nebo snížíte podle propočtu 1 osoba = 1 kachní stehno a 200 až 250g brambor.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč