Recept na pečená žebra s bramborami je vymyšlen tak, aby se dělal sám a vy si mohli užít krásnou zimní procházku nebo vyrazit na běžky. Budete mít dost času si užít sněhu a vrátíte se k hotovému jídlu. Maso se bude rozpadat a s přílohou si nemusíte lámat hlavu, protože je už součástí pokrmu.
Suroviny
Postup
Cukr, worchester, sójovou omáčku, česnek, sůl a pepř promíchejte v míse, vložte žebra a v marinádě je celá obalte. Nechte nejlépe přes noc marinovat.
Žebra vložte do pekáčku, podlijte 2 hrnky vody (nebo vývaru, máte-li ho), vsypte omyté a očištěné bram- bory a zakryjte vše alobalem. Pečte při 150°C asi 3 hodiny. Sundejte alobal a nechte je odkryté ještě 15–20 minut dopéct.
Česnek promíchejte s petrželkou, chilli papričkou a olivovým olejem. Osolte. Podávejte k žebrům a bramborám, nebo ve směsi brambory obalte.