Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená žebra s bramborami
Pečená žebra s bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená žebra s bramborami

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než dvě hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4699 kcal
Bílkoviny 404 g
Sacharidy 209 g
Tuky 304 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na pečená žebra s bramborami je vymyšlen tak, aby se dělal sám a vy si mohli užít krásnou zimní procházku nebo vyrazit na běžky. Budete mít dost času si užít sněhu a vrátíte se k hotovému jídlu. Maso se bude rozpadat a s přílohou si nemusíte lámat hlavu, protože je už součástí pokrmu. 

Suroviny

třtinový cukr muscovado tmavý 1 PL
worcesterská omáčka 30 ml
sójová omáčka 30 ml
česnek 3 stroužky
nasekané nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
hovězí žebra 2 kg
malé
Na brambory
česnek 1 stroužek
drcený
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nebo koriandr či jiné bylinky
nebo čerstvá či pečená kapie
olivový olej

Postup

1

Cukr, worchester, sójovou omáčku, česnek, sůl a pepř promíchejte v míse, vložte žebra a v marinádě je celá obalte. Nechte nejlépe přes noc marinovat.

2

Žebra vložte do pekáčku, podlijte 2 hrnky vody (nebo vývaru, máte-li ho), vsypte omyté a očištěné bram- bory a zakryjte vše alobalem. Pečte při 150°C asi 3 hodiny. Sundejte alobal a nechte je odkryté ještě 15–20 minut dopéct.

3

Česnek promíchejte s petrželkou, chilli papričkou a olivovým olejem. Osolte. Podávejte k žebrům a bramborám, nebo ve směsi brambory obalte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/1

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...