Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí žebírka se salátem
Hovězí žebírka se salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí žebírka se salátem

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3809 kcal
Bílkoviny 229 g
Sacharidy 374 g
Tuky 162 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí žebra vás ráno po prohýřené noci postaví znovu na nohy, ale skvělá budou i večer, když vás přepadne nesnesitelná mlsná. Věřte, že až je přátelé ochutnají, budete je muset připravovat na každý večírek.

Suroviny

hovězí žebra 1 kg
mrkev 2 ks
oloupaná a rozčtvrcená
nové koření 4 kuličky
pepř 4 kuličky
ajvar 1 PL
nebo rajský protlak
sójová omáčka 2 PL
sůl
Na marinádu
med ½ hrnku
worcesterská omáčka 2 PL
sójová omáčka 1 PL
česnek 2 stroužky
drcené
zázvor (mletý) 1 ČL
chilli sušené 1 špetka
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salát
salát 1 ks
lollo biondo
nakrájená na sirky
rukola 1 bal
mrkev 2 ks
nastrouhaná nahrubo
rajčata cherry 250 g
přepůlená
jarní cibulka 4 ks
nakrájená nadrobno
nakrájená nadrobno
z 1/2 citronu
olivový olej
sůl

Postup

1

Žebra dejte do hrnce, přidejte zbylé suroviny, zalijte vodou a uvařte doměkka – nejlépe to jde v pomalém nebo tlakovém hrnci.

2

Všechny suroviny na marinádu dejte do rendlíčku a svařte dohusta.

3

Když jsou žebra měkká, odeberte trochu vývaru, přilijte ho do marinády a opět svařte. Žebra vyndejte na pekáček a ještě horká je potřete marinádou. Pečte je v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut. Na salát smíchejte ingredience dohromady a podávejte k hotovým žebrům.

NĚCO NAVÍC
Žebra lze připravit den předem, ještě horká je potřete marinádou, nechte vychladnout a uložte do lednice. Druhý den upečte v troubě.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín