0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí žebírka se salátem

Hovězí žebírka se salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí žebírka se salátem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3809 kcal
Bílkoviny 229 g
Sacharidy 374 g
Tuky 162 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí žebra vás ráno po prohýřené noci postaví znovu na nohy, ale skvělá budou i večer, když vás přepadne nesnesitelná mlsná. Věřte, že až je přátelé ochutnají, budete je muset připravovat na každý večírek.

Suroviny

hovězí žebra 1 kg
mrkev 2 ks
cibule 1 ks
oloupaná a rozčtvrcená
bobkový list 2 ks
nové koření 4 kuličky
pepř 4 kuličky
ajvar 1 PL
nebo rajský protlak
sójová omáčka 2 PL
sůl
Na marinádu
med 0.5 hrnku
rajčatový protlak 70 g
1 malý
worcesterská omáčka 2 PL
sójová omáčka 1 PL
česnek 2 stroužky
drcené
zázvor (mletý) 1 ČL
chilli sušené 1 špetka
víno červené 150 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salát
salát 1 ks
lollo biondo
jablko 2 ks
nakrájená na sirky
rukola 1 bal
mrkev 2 ks
nastrouhaná nahrubo
rajčata cherry 250 g
přepůlená
jarní cibulka 4 ks
nakrájená nadrobno
paprika kapie 1 ks
nakrájená nadrobno
citronová štáva
z 1/2 citronu
olivový olej
sůl

Postup

1

Žebra dejte do hrnce, přidejte zbylé suroviny, zalijte vodou a uvařte doměkka – nejlépe to jde v pomalém nebo tlakovém hrnci.

2

Všechny suroviny na marinádu dejte do rendlíčku a svařte dohusta.

3

Když jsou žebra měkká, odeberte trochu vývaru, přilijte ho do marinády a opět svařte. Žebra vyndejte na pekáček a ještě horká je potřete marinádou. Pečte je v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut. Na salát smíchejte ingredience dohromady a podávejte k hotovým žebrům.

NĚCO NAVÍC
Žebra lze připravit den předem, ještě horká je potřete marinádou, nechte vychladnout a uložte do lednice. Druhý den upečte v troubě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit