Hovězí žebra vás ráno po prohýřené noci postaví znovu na nohy, ale skvělá budou i večer, když vás přepadne nesnesitelná mlsná. Věřte, že až je přátelé ochutnají, budete je muset připravovat na každý večírek.
Suroviny
Postup
Žebra dejte do hrnce, přidejte zbylé suroviny, zalijte vodou a uvařte doměkka – nejlépe to jde v pomalém nebo tlakovém hrnci.
Všechny suroviny na marinádu dejte do rendlíčku a svařte dohusta.
Když jsou žebra měkká, odeberte trochu vývaru, přilijte ho do marinády a opět svařte. Žebra vyndejte na pekáček a ještě horká je potřete marinádou. Pečte je v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut. Na salát smíchejte ingredience dohromady a podávejte k hotovým žebrům.
NĚCO NAVÍC
Žebra lze připravit den předem, ještě horká je potřete marinádou, nechte vychladnout a uložte do lednice. Druhý den upečte v troubě.