Hovězí žebírka se salátem

Hovězí žebírka se salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí žebírka se salátem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3809 kcal
Bílkoviny 229 g
Sacharidy 374 g
Tuky 162 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí žebra vás ráno po prohýřené noci postaví znovu na nohy, ale skvělá budou i večer, když vás přepadne nesnesitelná mlsná. Věřte, že až je přátelé ochutnají, budete je muset připravovat na každý večírek.

Suroviny

hovězí žebra 1 kg
mrkev 2 ks
cibule 1 ks
oloupaná a rozčtvrcená
bobkový list 2 ks
nové koření 4 kuličky
pepř 4 kuličky
ajvar 1 PL
nebo rajský protlak
sójová omáčka 2 PL
sůl
Na marinádu
med 0.5 hrnku
rajčatový protlak 70 g
1 malý
worcesterská omáčka 2 PL
sójová omáčka 1 PL
česnek 2 stroužky
drcené
zázvor (mletý) 1 ČL
chilli sušené 1 špetka
víno červené 150 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salát
salát 1 ks
lollo biondo
jablko 2 ks
nakrájená na sirky
rukola 1 bal
mrkev 2 ks
nastrouhaná nahrubo
rajčata cherry 250 g
přepůlená
jarní cibulka 4 ks
nakrájená nadrobno
paprika kapie 1 ks
nakrájená nadrobno
citronová štáva
z 1/2 citronu
olivový olej
sůl

Postup

1

Žebra dejte do hrnce, přidejte zbylé suroviny, zalijte vodou a uvařte doměkka – nejlépe to jde v pomalém nebo tlakovém hrnci.

2

Všechny suroviny na marinádu dejte do rendlíčku a svařte dohusta.

3

Když jsou žebra měkká, odeberte trochu vývaru, přilijte ho do marinády a opět svařte. Žebra vyndejte na pekáček a ještě horká je potřete marinádou. Pečte je v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut. Na salát smíchejte ingredience dohromady a podávejte k hotovým žebrům.

NĚCO NAVÍC
Žebra lze připravit den předem, ještě horká je potřete marinádou, nechte vychladnout a uložte do lednice. Druhý den upečte v troubě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit