Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené fíky s javorovým sirupem, vlašskými ořechy a mascarpone
Pečené fíky s javorovým sirupem, vlašskými ořechy a mascarpone
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pečené fíky s javorovým sirupem, vlašskými ořechy a mascarpone

4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2627 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 276 g
Tuky 154 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V obchodě vybírejte šťavnaté, tak akorát měkké fíky, které nejsou pomačkané, otlačené ani scvrklé. Správně vybrané fíky se vám odmění sladkou chutí a vůní. Tu můžete ještě zintenzivnit pečením.

Suroviny

fíky 12 ks
nakrájené na 12 kostiček + trošku na vymazání formy
celé poloviny
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Předehřejte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Nařežte každý fík do kříže, ale neprořízněte až dolů, jen asi do tří čtvrtin plodu, aby se rozevřel. Do každého fíku vložte kostičku másla. Zapékací formu vymažte máslem a naskládejte do ní fíky. Posypte ořechy a pokapejte javorovým sirupem. Pečte 20 minut, během pečení několikrát fíky přelijte šťávou z másla a sirupu. Mascarpone vyšlehejte s vanilkovým extraktem. Každému stolovníkovi vložte na talíř 3 fíky a velkou lžíci vanilkového mascarpone. Jezte horké.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín