Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pekáček s masem a bramborami

Práce minimální, výsledek maximální. Budete nadšeni!

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování
PT2H
Pečení 2:00
Maso Česká

Ingredience

    • 600 g vepřové krkovice bez kosti
    • 600 g hovězí roštěné
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 lžíce dijonské hořčice
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • 200 g anglické slaniny v celku
    • 2 kg brambor s pěknou slupkou (varný typ B), nakrájených na plátky
    • 2–3 červené cibule, nakrájené na měsíčky
    • 4 červené papriky, nakrájené na nudličky
    • 100 ml bílého vína
    • kyselé okurky k podávání a petrželka na ozdobení

Příprava jídla

1 Všechno maso nakrájejte na medailonky, osolte, opepřete a promíchejte s hořčicí a česnekem. Nechte v chladu marinovat alespoň hodinu, ale klidně i přes noc.

2 Pak maso zprudka osmahněte na grilovací pánvi po obou stranách, aby se zatáhlo. Slaninu nakrájejte na čtverečky asi 5x5cm.

3 Do pekáčku dejte nejdřív polovinu slaniny, pak třetinu brambor, osolte a opepřete. Poklaďte polovinou masa a posypte paprikou a cibulí. Pokračujte třetinou brambor a opět osolte a opepřete.

4 Pak navrstvěte zbylé maso, zbylou zeleninu a nakonec zbylé brambory prostřídané se slaninou. Osolte, opepřete a dejte do trouby předehřáté na 200°C. Po 20 minutách podlijte vínem a ztlumte na 160°C. Zakryjte alobalem a pečte zhruba 1,5 hodiny, až budou brambory hotové a maso měkké. Pokud se maso příliš dusí, slijte většinu šťávy. Podávejte posypané petrželkou a s nakládanými okurkami.

Nakládané okurky

Když jsme tyhle okurky od paní Ivany Spěvákové, tety Kateřiny Švejdové, ochutnali, hned jsme věděli, že chceme recept…
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramboračka

Salát s hruškami a nivou

Světlý podmáslový pšenično-žitný chléb

Tvarohová pomazánka

Vdolky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Moc dobré a snadné. Maso jsem naložila přes noc. Příště ale udělám jen z krkovice. Roštěná byla sušší. Nepodlila jsem vínem , ale hov vývarem a taky dobré.

Přidat komentář