0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s hruškami a nivou

Salát s hruškami a nivou

4/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4092 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 804 g
Tuky 64 g
Vláknina 133 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát buď snězte hned, nebo hrušky pokapejte citronovou šťávou, aby na vzduchu nezačaly hnědnout.

Suroviny

s pěknou šlupkou
čekanka 2 ks
puky červené čekanky pokrájené
rukola 1 bal
nebo 4 větší hrsti
polníček 1 bal
nebo 4 větší hrsti
cibule červená ½ ks
na plátky
sušené švestky 10 ks
propláchnuté, nakrájené nahrubo
vlašské ořechy 2 hrst
pažitka 1 hrst
lze nahradit jiným sýrem s modrou plísní, na kousky
Na zálivku
vinný ocet červený 2 PL
olivový olej 2 PL
hořčice hrubozrnná 4 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
med 1 ČL

Postup

1

Prošlehejte přísady na zálivku. Z hrušek vykrojte jádřinec a stopku a nakrájejte je na měsíčky.

2

Promíchejte ostatní přísady kromě sýra s polovinou zálivky. Rozložte na servírovací talíř, posypte sýrem a pokapejte zbývající zálivkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Katka Trochová

zatím nejlepší salát, co jsem jedla!

Vladislava Sedláčková

Vynikající salát, vyzkoušela jsem různé kombinace zelených salátů. Jen švestky nedávám.

Apetit magazín