Salát buď snězte hned, nebo hrušky pokapejte citronovou šťávou, aby na vzduchu nezačaly hnědnout.
Suroviny
hruška
2
ks
s pěknou šlupkou
čekanka
2
ks
puky červené čekanky pokrájené
rukola
1
bal
nebo 4 větší hrsti
polníček
1
bal
nebo 4 větší hrsti
cibule červená
½
ks
na plátky
sušené švestky
10
ks
propláchnuté, nakrájené nahrubo
vlašské ořechy
2
hrst
pažitka
1
hrst
sýr s modrou plísní
25
g
lze nahradit jiným sýrem s modrou plísní, na kousky
Na zálivku
vinný ocet červený
2
PL
olivový olej
2
PL
hořčice hrubozrnná
4
ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
med
1
ČL
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů )
Komentáře
Vynikající salát, vyzkoušela jsem různé kombinace zelených salátů. Jen švestky nedávám.
zatím nejlepší salát, co jsem jedla!