Salát s hruškami a nivou

Salát s hruškami a nivou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4062 kcal
Bílkoviny 50 g
Cukr 800 g
Tuky 64 g
Vláknina 131 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Salát buď snězte hned, nebo hrušky pokapejte citronovou šťávou, aby na vzduchu nezačaly hnědnout.

Suroviny

hrušky 2 ks
s pěknou šlupkou
2 ks
puky červené čekanky pokrájené
rukola 1 bal
nebo 4 větší hrsti
polníček 1 bal
nebo 4 větší hrsti
cibule červená 0.5 ks
na plátky
sušené švestky 10 ks
propláchnuté, nakrájené nahrubo
vlašské ořechy 2 hrst
pažitka 1 hrst
sýr s modrou plísní 25 g
lze nahradit jiným sýrem s modrou plísní, na kousky
Na zálivku
vinný ocet červený 2 PL
olivový olej 2 PL
hořčice hrubozrnná 4 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
med 1 ČL

Prošlehejte přísady na zálivku. Z hrušek vykrojte jádřinec a stopku a nakrájejte je na měsíčky. Promíchejte ostatní přísady kromě sýra s polovinou zálivky. Rozložte na servírovací talíř, posypte sýrem a pokapejte zbývající zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit