Penne s uzeným a křenovou omáčkou

Penne s uzeným a křenovou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3032 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 359 g
Tuky 141 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křenová omáčka s knedlíkem je totální česká klasika – vyzkoušeli jsme ji pro změnu naservírovat k těstovinám a celé jídlo rozveselili hráškem.

Související recepty

Suroviny

400 g
uzená krkovice libové
máslo 100 g
+ na případné opečení masa
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar 300 ml
hovězího nebo uzeného (viz Něco navíc)
smetana ke šlehání 150 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
křen 100 g
najemno nastrouhaného, nebo podle chuti
mražený hrášek 120 g
penne 400 g
či jiných krátkých těstovin nebo kupovaných gnocchi

1 Uzené maso uvařte doměkka, vývar lze později použít na omáčku, viz Něco navíc.

2 Na 80 g másla opečte cibuli dosklovita. Zasypte moukou, osmahněte a zalijte vývarem. Povařte asi 15–20 minut, potom, pokud chcete, můžete rozmixovat, aby měla omáčka hladkou konzistenci. Vlijte smetanu, nechte mírně provařit, odstavte, ochuťte solí a pepřem, přidejte čerstvě nastrouhaný křen podle chuti. Chcete-li mít omáčku řidší, rozřeďte ji ještě vývarem.

3 Na zbytku másla prohřejte hrášek. Těstoviny či noky uvařte ve slané vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente, a promíchejte je s částí omáčky a hráškem. Maso nakrájejte na tenké plátky a opečte je na másle. Na talíře rozdělte těstoviny/noky s omáčkou a hráškem, přidejte uzené a případně ještě přelijte trochou omáčky.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete posílit uzenou chuť, použijte na omáčku uzený vývar. V tom případě maso vložte do studené vody, uveďte do varu, po 5 minutách slijte a dejte znovu do čisté vody. Přiveďte k varu a vařte doměkka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit