0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Penne s uzeným a křenovou omáčkou

Penne s uzeným
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Penne s uzeným a křenovou omáčkou

2.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3032 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 359 g
Tuky 141 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křenová omáčka s knedlíkem je totální česká klasika – vyzkoušeli jsme ji pro změnu naservírovat k těstovinám a celé jídlo rozveselili hráškem.

Suroviny

400 g
uzená krkovice libové
máslo 100 g
+ na případné opečení masa
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar 300 ml
hovězího nebo uzeného (viz Něco navíc)
smetana ke šlehání 150 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
křen 100 g
najemno nastrouhaného, nebo podle chuti
mražený hrášek 120 g
penne 400 g
či jiných krátkých těstovin nebo kupovaných gnocchi

1 Uzené maso uvařte doměkka, vývar lze později použít na omáčku, viz Něco navíc.

2 Na 80 g másla opečte cibuli dosklovita. Zasypte moukou, osmahněte a zalijte vývarem. Povařte asi 15–20 minut, potom, pokud chcete, můžete rozmixovat, aby měla omáčka hladkou konzistenci. Vlijte smetanu, nechte mírně provařit, odstavte, ochuťte solí a pepřem, přidejte čerstvě nastrouhaný křen podle chuti. Chcete-li mít omáčku řidší, rozřeďte ji ještě vývarem.

3 Na zbytku másla prohřejte hrášek. Těstoviny či noky uvařte ve slané vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente, a promíchejte je s částí omáčky a hráškem. Maso nakrájejte na tenké plátky a opečte je na másle. Na talíře rozdělte těstoviny/noky s omáčkou a hráškem, přidejte uzené a případně ještě přelijte trochou omáčky.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete posílit uzenou chuť, použijte na omáčku uzený vývar. V tom případě maso vložte do studené vody, uveďte do varu, po 5 minutách slijte a dejte znovu do čisté vody. Přiveďte k varu a vařte doměkka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit